Şcoala Fit Dance: 500 de copii în competiţia naţională de la Oradea

De Veronica Bursaşiu
Şcoala Fit Dance: 500 de copii în competiţia naţională de la Oradea
Oradea are balerine de primă mână. Au demonstrat-o puștioacele antrenate de maestru coregraf Maris Pușcov la Concursul Național de Dans Fit to Dance.

Evoluție entuziasmantă la Concursul Național de Dans Fit to Dance a fetelor antrenate de fosta balerină a Operei Naționale din Cluj-Napoca, maestrul coregraf Maris Pușcov. 14 cluburi din toată țara și aproximativ 500 de copii au intrat în competiția găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Sâmbătă a fost spectacol -maraton de dans. În grupuri sau la solo, sute de copii au evoluat în fața unui juriu pretențios pentru a cuceri un loc pe podium, o medalie și o cupă. De remarcat că Oradea are deja mai multe cluburi unde copiii se pregătesc în arta dansului. Sunt sute de ore de pregătire, de muncă în sălile de antrenament pentru câteva minute în care micii dansatori trebuie să convingă juriile și publicul de prestația lor. Și pe lângă acestea sunt nopți de nesomn în care antrenorii „trasează” coregrafii, simt că sunt neajunsuri.

dans 4

„Dar vin zile ca cea de azi când zâmbetul copiilor și lumina din priviri în momentul premierii cu medalia la gât și cupa plus diploma în mână, coroborate cu încântarea părinților te fac să simți că merită să lupți, că nimic nu e în zadar și că ceea ce facem noi cu copii și pentru copii e bine, e ceea ce trebuie, e menirea noastră. Suntem deosebit de mândre de copiiii noștri. Nu mulțimea premiilor de azi contează, ci lecțiile de viață pe care le învățăm în fiecare zi în sala de antrenament și în sălile de concurs”, a spus profesorul Dana Marinău de la Logo Dance. Pe lângă Oradea, Beiușul a apărut în concurs cu o trupă cu o prestație foarte apreciată.

dans jennifer 8k

Și pentru că trebuie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului, trebuie spus că fetele de la Fit Vogue au avut cu adevărat prestații demne de scenele naționale și internaționale. Nicolle Fota, Luiza Selyem și Nedeea Manea fac cu adevărat parte dintr-o categorie de excelență a balerinelor, ele fiind deja deținătoare a mai multor titluri la campionatele europene și mondiale de profil.

Eleganța, dar și complexitatea prestațiilor multor balerine Fit Dance au ținut publicul cu sufletul la gură, iar ropotele de aplauze au fost răsplata bine meritată.

Aceste fetițe demonstrează că poziționarea pe primul și al patrulea loc la admiterea din acest an la Coregrafie, la Cluj -Napoca, a fetelor doamnei Maris nu a fost o întâmplare. La Oradea există adevărate talente care vor putea emite pretenții pentru a urca pe marile scene. Felicitări tuturor!

dans nedeea 8k0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !