„Şcoala părinților”, la DASO

„Şcoala părinților”, la DASO
La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului „Şcoala părinţilor”, program susţinut de un specialist în domeniul de interes al părinţilor.

De această dată tema a fost „Adaptarea copiilor la creşă”, abordată de psihologul Ioana Câmpan şi Mihaela Banyai, psiholog şi coordonator al Creşei nr.8, „Căsuţa piticilor”.

În deschidere, Adina Ciucioiu, şef Serviciul Programe Sociale – coordonatorul creşelor din Oradea spus că „programul Şcoala părinţilor ne dorim să venim în sprijinul dumneavoastră cu sfaturi şi soluţii oferite de specialişti în domeniul creşterii şi educaţiei copiilor.” Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa. Obiectivul principal al acestui program este prezentarea principiilor cheie care îi vor ajuta pe părinţi să înteleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor, relaţie care stă la baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, a abilităţii de gestionare a emotiilor, a bunătăţii şi blândeţii.

„Procesul de adaptare a copiilor la creşă este diferit de la copil la copil, poate fi unul mai greoi sau unul mai uşor, necesită un timp mai îndelungat sau mai scurt, copiii trecând de la faza de negare la cea de frustrare, de înţelegere, ca în final să ajungă la acceptarea creşei. În cadrul întâlnirii părinţii au aflat despre importanţa ataşamentului dezvoltat în relaţie cu mama, a influenţelor acestuia în acest proces de adaptare, proces care face parte din dezvoltarea copiilor, integrarea în creşă, fiind prima experienţă de separare a copiilor, de exersare a independenţei, modalitate de dezvoltare a încrederii în alţii şi în sine”, transmite DASO.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !