Școala românească din Salonta, la superlativ

1Comentariu
Școala românească din Salonta, la superlativ
Așa cum toamna, la început de an școlar, numărăm „bobocii”, la sfârșit de an școlar și început de vară numărăm premiile, distincțiile și recompensele școlare obținute prin hărnicie și talent de cei mai silitori elevi.

Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta a avut și anul acesta nenumărate motive de mândrie, socotind la sfârșitul anului școlar 2016-2017 medii generale pe clase cu mult peste 8 și, provocator pentru generațiile viitoare de elevi, cu predilecție peste 9.

„Un an școlar excelent, la superlativ. O prezență constantă și meritorie a elevilor de liceu și de școală generală la majoritatea fazelor județene ale olimpiadelor școlare, la concursuri școlare naționale cu tradiție și o performantă ediție a Olimpiadei Claselor, sub îndrumarea inimosului Illyes Lajos Demeter, confirmă munca în echipă a tandemului profesor – părinte spre folosul elevului”, a ținut să precizeze prof. Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neș”, la festivitatea de încheiere a anului școlar. Șefii de promoție ai colegiului salontan, absolvenți ai seriei 2017 cu media 10, au fost premiați și recompensați de Fundația „Pro Sanitas”. În Cartea de Aur a colegiului au fost menționați șefii de promoție Vlad Dumitrescu (clasa a XII-a B, profil Real), Bianca Rus (clasa a XII-a B, profil Real) și Dorotheea Foltuț (clasa a XII-a C, profil Umanist), iar la gimnaziu, șefă de promoție cu media 10 a fost eleva Andreea Cătălina Marușca (clasa a VIII-a A).

Premiați cu diplome de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și cu premii în bani de către bordul Fundației „Pro Sanitas”, zeci de elevi salontani s-au remarcat în mod excepțional la olimpiadele Ministerului Educației Naționale: Lorena Zifceac (clasa a VII-a A, premiul I pe judeţ la Biologie); Corul C.N. „Teodor Neș” Salonta, dirijor prof. Nagy Judit Noemi (clasele IX-XII, premiul I, faza judeţeană, disciplina Olimpiada națională corală); Echipa de baschet fete antrenată de prof. Cristina-Ioana Simina (clasele IX-XII, premiul I pe județ la Olimpiada națională a sportului); Echipa de baschet fete antrenată de prof. Vlad Simina (clasele V-VIII, premiul I pe județ la Olimpiada națională a sportului); Ana Coltău (clasa a XII-a C, premiul I pe judeţ la Olimpiada sportului – Tenis de masă); Echipa de baschet băieți antrenată de prof. Vlad Simina (clasele V-VIII, premiul II pe județ la Olimpiada națională a sportului); Csornai Patrick Ladislau (clasa a IX-a A, premiul III, faza judeţeană, disciplina T.I.C.); Remus Petrache (clasa a X-a B, premiul III la faza județeană a olimpiadelor de Matematică și Limba română); Iulia Roman (clasa a X-a B, premiul III pe județ la Religie); Oana Pavel (clasa a V-a B, mențiune pe județ la Religie); Rebeca Coste (clasa a XII-a D, menţiune la Olimpiada de Geografie, faza judeţeană); Xenia Caramete (clasa a IX-a B, mențiune la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba engleză); Lucas Bora (clasa a V-a B, mențiune pe județ la Olimpiada de Matematică); Tudor Pop (clasa a VI-a D, menţiune la faza judeţeană, Olimpiada de Lingvistică); Alexandra Pantea (clasa a XII-a C, menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei sportului – Cros).

La Concursul interjudețean de matematică „Teodor Topan”, organizat la Șimleu Silvaniei (Sălaj), s-au remarcat, sub îndrumarea prof. Ioan Lung, elevii: George Roman (clasa a XII-a B, mențiune), Vlad Eduard Dumitrescu (clasa a XII-a B) și Remus Petrache (clasa a X-a B). Și Concursul de matematică „Ștefan Musta”, organizat la Beiuș, a fost câștigat cu brio de elevii salontani ai profesorilor Ioan Lung și Liviu Galea: Petrache Remus – premiul I, Dulău Paul – premiul I, Magda David – premiul II, Bora Lucas – premiul II, Petrache Andrei – premiul II, Bonchiş Ştefan – premiul III, Katona Zoltan – premiul III, Neag Cristina – premiul III, Fechete Anabella – premiul III.

Concursul Național Interdisciplinar „MATUDINFO – TERMESZETTUD” (secțiunea Matematică) a fost câștigat de elevii prof. Ioan Lung: Micle Mircea – premiul I, Dulău Paul – premiul II, Capătă Cristina – premiul III și Magda David, Illyes Hannah, Igna Tiberiu – mențiuni. La etapele „județeană” și „interjudețeană” ale Simpozionului regional de proiecte științifice „Gustă știința”, organizat la Beiuș, s-au remarcat elevii: Dumitrescu Vlad Eduard – premiul I, Rus Bianca – premiul I, Capătă Cristina – premiul II.

Sub îndrumarea prof. Nagy Zoe, elevul Sebastian Ardelean din clasa a VII-a C a obținut premiul III la Concursul internațional de creații literare „Grigore Vieru – poet al sufletului românesc”. Catedra de informatică a colegiului salontan s-a remarcat la Concursul „ElectroTehniada”, organizat la Cluj-Napoca de Facultatea de inginerie electrică, prin performanța elevilor Denisa Dale și Mircea Micle (premiul III).

„Romanian Coolest Project 2017 – Timișoara” a încununat cu premii echipa C.N. „Teodor Neș” din Salonta, reprezentată de elevii: Florin Hodiș – premiul I, Mircea Micle, Gloria Stanciu și Cristina Capătă, care este și câştigătoare a unei burse „Coder Dojo România”, în vederea participării în Dublin la Expoziţia-concurs „Coder Dojo”.

Prof. Florentina Galea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor