Scolarii de la Sacadat au plantat pentru pace

Reactualizat la:
Scolarii de la Sacadat au plantat pentru pace
Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 şi nr. 2 din Săcădat au participat vineri, 21 Septembrie, la un eveniment fenomen la nivel global.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a ONU pentru pace, alături de alte şcoli din întreaga lume, elevii din Săcădat au plantat copaci. Plant a tree for Peace 2012, este o campanie organizată de Learning about Forests-LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă. Evenimentul global, se derulează an de an, astfel: primii copaci sunt plantaţi în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar lanţul de copaci ajunge în cele din urmă şi în cele două Americi. Anul trecut, peste 5000 de şcoli din 132 de state de pe glob, au plantat 600 000 de copaci în cursul unei singure zile.

Deoarece plantarea de copaci este importantă, atât pentru natură, cât şi pentru noi, elevii şcolilor din Săcădat şi Săbolciu, s-au alăturat cu interes acestei acţiuni. Astfel, sub coordonarea profesoarelor Nicoleta Mocan şi Mihaela Biriş, elevii participanţi au reuşit să planteze în total 46 de copaci, 21 la Săcădat şi 25 la Săbolciu. Copacii au fost plantaţi în imediata apropiere a celor două şcoli, tocmai pentru a putea fi îngrijiţi cu mai multă uşurinţă în viitor. Elevii, grupaţi pe echipe, au participat cu mult entuziasm, încă de dimineaţă, atât la săparea gropilor cât şi la plantarea copacilor. La ora locală 12, toate şcolile participante au marcat plantarea Pomului păcii. La Săcădat acest copac simbolic a fost plantat la sugestia elevilor, chiar în curtea şcolii. La Săbolciu evenimentul a continuat cu un concurs de desene cu titlul Pomul păcii, organizat de profesoara Crina Baciu.

Prin activitatea lor, elevii şi cadrele didactice participante au contribuit şi au ajutat ONU să atingă cele opt obiective globale ale mileniului. Cadrele didactice organizatoare mulţumesc elevilor pentru entuziasmul cu care au luat parte la eveniment, profesorilor colaboratori prof Caba Nicu şi director Ţîrţiu Gabriela pentru sprijinul acordat, şi în mod deosebit, domnului primar Popa Aurel, pentru implicarea activă în acest eveniment şi pentru faptul că ne-a pus la dispoziţie locaţiile potrivite plantării copacilor.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !