Școli fără autorizație de securitate la incendiu

De Crina Dobocan
3Comentarii
Școli fără autorizație de securitate la incendiu
Anul școlar a debutat, deși peste 100 de clădiri ale școlilor și grădinițelor din Bihor nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Incendiile, precum cele de la Clubul Colectiv ori Palatul Episcopal din Oradea, nu par a speria multe dintre autoritățile județului nostru. Multe dintre școlile din Oradea și județ și-au deschis porțile fără autorizații pentru siguranță în caz de incendiu. Din cele peste 900 de clădiri ale unităților de învățământ din Oradea și județ, controlate de pompieri, 108 nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Pentru a obține autorizații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, școlile au nevoie de lucrări ample și bugete pe măsură. Din lipsă de fonduri, unii directori nu au efectuat lucrări care să permită evacuarea rapidă a elevilor și să limiteze efectele unor eventuale dezastre.

„În ultimul an, şcolile şi grădiniţele din judeţ au depus 33 de solicitări de avizare, din care 27 au fost aprobate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) «Crişana». Restul nu corespundeau normelor în vigoare. Cele 208 şcoli şi grădiniţe din judeţ au în total 876 de clădiri, din care 684 nu au nevoie de autorizaţie. Din cele 192 de clădiri care au nevoie de autorizaţie, doar 84 dețin documentul, în timp ce 108 clădiri nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu. Clădirile unităţilor de învăţământ sunt verificate cel puţin o dată pe an”, a declarat Sorin Mihai Caba, șeful ISU „Crișana”.

Printre clădirile fără autorizație de securitate la incendiu se află: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” Oradea, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea (pentru corpurile de clădiri de pe str. Jean Calvin nr. 3, respectiv Păunului nr. 1), Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd, Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta, Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Marghita ori Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita.

„Probleme sunt şi vor fi în continuare. Situaţia autorizaţiilor de securitate la incendiu este subiectul principal al discuţiilor cu edilii şefi, la controalele făcute în localităţi”, a mai spus Caba.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor