Scoli fara autorizatii sanitare de functionare

1Comentariu
Scoli fara autorizatii sanitare de functionare
Majoritatea şcolilor din mediul rural nu îndeplinesc condiţiile sanitare de funcţionare.

Deşi mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială a noului an scolar, în Bihor majoritatea şcolilor nu au autorizatiisanitare de funcţionare. În judeţ, sunt fără autorizaţie sanitară de funcţionare 160 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi 142 de unităţi de învăţământ fără personalitate juridică.

„În Bihor, există 213 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Dintre acestea, 160 au autorizaţie sanitară de funcţionare şi 26 sunt în curs de autorizare. De asemenea, există 27 de unităţi şcolare fără autorizaţie sanitară de funcţionare. De asemenea, avem 719 de unităţi şcolare fără personalitate juridică. Dintre acestea doar 142 au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, 401 sunt în curs de autorizare şi 176 nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare”, a declarat Călin Fericean, şeful biroului de investiţii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Din mediul rural

Potrivit acestuia, toate şcolile fără autorizaţii sanitare de funcţionare provin din mediul rural. Unele nu îndeplinesc condiţiile de funcţionare pentru că nu şi-au finalizat lucrările de reabilitare. Altele nu întrunesc condiţiile pentru că nu dispun de apă curentă sau de apă potabilă, ori grupurile sanitare nu sunt corespunzătoare. „Printre şcolile care nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, din motivele enumerate mai sus, se numără cele din localităţile: Creştur (com. Abrămuţ), Giuleşti (Pietroasa), Grădiniţa de la Ceişoara (Ceica), Parhida (Tămăşeu), Hodişel (Olcea), Uileacu de Beiuş, Cordău (Sânmartin), Poniţa (Roşia), Grădiniţa din Albiş, comuna Buduslău”, a precizat Călin Fericean.

Chiar dacă, în urmă cu câteva săptămâni, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, estima că aproximativ 20% dintre elevii din învăţământul preuniversitar ar putea fi mutaţi în alte unităţi de învăţământ din cauza închiderii şcolilor care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, acest lucru nu se va întâmpla. Reprezentanţii ISJ Bihor spun că aceste şcoli pot să-şi continue activitatea chiar dacă nu au primit autorizaţiile sanitare de funcţionare.

C.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor