Şcoli şi spitale „eficientizate energetic”

1Comentariu
Și Spitalul Județean va fi reabilitat termic
Și Spitalul Județean va fi reabilitat termic
Primăria a definitivat lista cu clădirile publice pe care vrea să le reabiliteze pentru a le scădea consumul de energie.

Din acest exerciţiu financiar european a devenit posibilă accesarea de fonduri pentru reabilitarea termică a clădirilor publice. La Oradea, primele care vor intra în program sunt Liceul „Onisifor Ghibu”, Grădiniţa 20, de pe Aleea Posada, Şcoala „Dacia”, unitatea din Rogerius a Liceului Ortodox „Roman Ciorogariu” şi cele două spitale gestionate de Primărie – Municipalul şi Judeţeanul. „Am ales şcolile împreună cu Direcţia Patrimoniu Imobiliar, în funcţie de starea în care se află clădirile şi de numărul de copii care le frecventează”, spune Marius Moş, şeful Direcţiei Managementul Proiectelor cu Finanţare Internaţională (DMPFI).

În licitaţie

Primul pas în reabilitarea termică a imobilelor ţine de birocraţie, de întocmirea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice. DMPFI a lansat deja procedura de achiziţie pentru proiectare. Pentru pachetul spitalelor, licitaţia a ajuns în faza evaluării celor două oferte depuse de Rono Aqua SRL şi Asociaţia Cluster Zepher, care se recomandă ca specialist în proiectarea de case pasive, cu consum de energie redus.

Lucrări finanţate

Conform ghidului de finanţare, se alocă bani pentru anveloparea clădirilor, pentru înlocuirea sistemelor de încălzire, pentru instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice sau pentru instalarea de sisteme de climatizare sau ventilare mecanică. Anveloparea clădirii mai cuprinde schimbarea tâmplăriei exterioare, izolarea termică a pereţilor, planşeurilor şi tavanelor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor