Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți, după codul portocaliu de ninsori

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți, după codul portocaliu de ninsori
© Tion: Școlile din Timiș vor fi închise luni și marți, după codul portocaliu de ninsori
Zăpada care a căzut în ultimele zile în Timiș duce la închiderea școlilor și grădinițelor în cel mai vestic județ al țării, pentru două zile. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au solicitat prefectului de Timiș Eva Andreaș închiderea școlilor în Timiș. Aceasta a fost de acord cu propunerea și o va supune și aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va întruni duminică, la ora 13.

Inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu, a solicitat prefectului Eva Andreaș închiderea școlilor, luni și marți. Prefectul a fost de acord cu propunerea inspectorului general, dar decizia oficială se va lua la ora 13, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Zăpada pune probleme pe drumuri, accesul către școli este îngreunat sau imposibil, sunt zeci de localități fără curent, sunt elevi și profesori navetiști.

„Inspectorul general mi-a solicitat, în urma unei analize făcute astăzi de dimineață la toate unitățile de învățământ din județ, suspendarea cursurilor pentru luni și marți. Voi propune în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență suspendarea cursurilor, inclusiv în Timișoara, pentru luni și marți, în toate unitățile de învățământ”, a spus prefectul de Timiș, Eva Andreaș.

UPDATE. Zeci de școli din Timiș fără curent și căldură, drumuri blocate, elevi și profesori navetiști care nu pot ajunge la cursuri

Situația este una alarmantă la nivelul școlilor din Timiș. Sunt zeci de școli în județ fără curent și căldură, locuri unde elevii și profesorii nu pot ajunge, din cauza drumurilor care nu sunt practicabile.

„Având în vedere situația dată, propun și pentru luni și pentru marți, suspendarea cursurilor! Materia se va recupera pe parcurs! Siguranța copiilor este o prioritate!”, a transmis inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

Situația școlilor din Timiș, conform situației transmisă de Inspectoratul Școlar Timiș:

1) Buziaș – strat de zăpadă de 65 cm, fără curent electric

2) Bara – fără curent, drum impracticabil

3) Lugoj – nu e curent, nu e căldură! Străzile laterale impracticabile! Au mulți elevi navetiști!

4) Manaștiur – sunt izolați. Directorul nu poate lua legătură cu nimeni

5) Nădrag – drumurile blocate, nu au curent

6) Periam – multe mașini în șanț, se circulă greu și au mulți elevi și profesori navetiști

7) Liebling – nu pot veni navetiștii

8) Timișoara – peste tot se raportează probleme cu străzi înzăpezite, acces îngreunat spre școală, navetiști ce nu vor ajunge, pe licee.

9) Ghizela – nu au curent și navetiștii nu pot fi aduși cu microbuzul din cauza stratului de zăpadă

10) Chevereș – nu au curent, nu au căldură

11) Recaș – nu au curent și nu pot aduce elevii navetiști

12) Giulvăz – nu au curent, drumuri greu accesibile

13) Sc 12 Măguri – nu au curent, drumul de acces spre Măguri nu a fost curățat

14) Peciu – drumurile dinspre Diniaș, Sânmartin și Giulvăz sunt greu accesibile! Nu vor putea veni copiii

15) Satchinez – nu au curent și drumurile nu sunt curățate! Nu au căldură

16) Ciacova – fără curent

17) Uivar – fără curent de ore bune! Drumuri curățate superficial

18) Ohaba – nu au curent, căldură

19) Bethausen – nu au curent, căldură

20) Satele aparținătoare de Pișchia, Fibiș, Mașloc – nu au curent și căldură

21) Fârdea – nu au curent și căldură

22) Sânandrei – nu au curent, căldură

23) Belinț – nu au curent, căldură

24) Charlotenburg – fără curent și căldură

25) Voiteg – fără curent și căldură

26) Moșnița – fără curent și căldură

27) Făget – între Lugoj și Făget… e tot afectat

28) Dudeștii Noi – fără curent și căldură

29) Racovița – fără curent și căldură! Drumurile nu sunt curățate

30) În Calea Șagului și pe multe străzi lăturalnice din Timișoara nu e curățat drumul! Aproape nu se poate ieși din acele zone!

31) Izvin – fără curent și căldură

32) Găvojdia – fără curent și căldură! Drumurile sunt pline de zăpadă

33) Boldur – fără curent și căldură

34) Parța – fără curent și căldură

35) Balinț – fără curent și căldură

36) Jamu Mare – drumuri blocate, înzăpezite, necurățate! Nu vor să își asume desfășurarea cursurilor

37) Topolovăț – nu au curent și căldură

38) Iohanisfeld – nu au curent și căldură

39) Tormac – nu au curent și căldură de sâmbătă.

UPDATE 2. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat suspendarea cursurilor în școli și grădinițe

Oficial, toate școlile și grădinițele din Timiș vor fi închise luni și marți, în urma votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Colegii directori se vor mobiliza și vor anunța copiii și familiile”, a transmis inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

UPDATE 3. La universitățile din Timișoara nu s-a decis anularea cursurilor, deocamdată

Studenții vor merge la cursuri luni. Niciuna dintre instituţiile de învăţământ superior nu a luat decizia suspendării cursurilor, cel puțin deocamdată.

„Nu știu ce va decide Guvernul, dacă o va face, dar nu, la nivelul universității noastre nu a fost deocamdată luată o decizie în acest sens, de suspendare a cursurilor. Deocamdată nu există niciun fel de informații în acest sens”, am aflat de la Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, prodecan al Facultății de Medicină Timișoara.

Nici la Universitatea de Vest Timișoara nu a fost anunțată suspendarea cursurilor, acestea ar urma să se desfășoare pe baza programului normal.

„Până în acest moment nu a fost decisă și anunțată o suspendare a cursurilor desfășurate în cadrul Universității de Vest Timișoara. În acest moment nu există o decizie de anulare, dacă se va hotărî ceva în acest sens vom anunța prompt”, ne-a declarat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al UVT.

Universitatea Politehnica Timișoara nu anunțase nimic referitor la o anumită suspendare a cursurilor universitare susținute de studenți luni, 17 decembrie.

„Nu s-a luat nicio măsură de modificare a programului, nici nu văd de ce s-ar lua. Dar, dacă se va lua o măsură din punctul acesta de vedere ceva în acest sens se va anunța. Dacă acest anunț nu va avea loc înseamnă că nu se schimbă nimic și cursurile vor funcționa normal”, ne-a confirmat Lucian Ronkov, purtătorul de cuvânt al UPT.

Nici în ceea ce privește activitatea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara nu se anunțaseră modificări ale programului cursurilor pentru prima zi a săptămânii viitoare.

Articole pe aceeași temă:

În Timiș este a doua zi de Cod Portocaliu. La ora 8, în județ erau 60 de localități fără curent, iar drumurile sunt greu practicabile. Sunt trenuri blocate, oprite în stații – au căzut copaci peste firele de contact sau pe calea ferată. La ora 8, în Timiș, 60 de localități erau parțial sau total ...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !