Scoliti ca asistenti medicali

De Cristian Horgoș
Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium a finalizat proiectul ƒ„Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen”, derulat prin programul sectorial Leonardo da Vinci, parte a „Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”.

Scopul proiectului a fost de a oferi oportunitatea de a dobândi experienţă practică în domeniul asistenţei medicale pentru 20 de tineri care au absolvit o formă de învăţământ în domeniul asistenţei medicale, dar încă nu au reuşit să obţină un loc de muncă în domeniu.

La începutul anului 2012, primul flux de participanţi selectaţi pentru trainingul vocaţional a părăsit ţara, îndreptându-se spre Debrecen, Ungaria. În septembrie a urmat cel de-al doilea flux. Deplasările au fost precedate de o serie de activităţi menite să pregătească participanţii pentru şederea în Ungaria şi pentru a-i familiariza cu proiectul şi cu Programul LDV: pregătire culturală, pedagogică şi lingvistică (engleză şi maghiară).

După 16 săptămâni de stagiu în străinătate, toţi cei 20 de participanţi s-au reîntors în ţară cu o gamă largă de metode noi asimilate, cu noi abilităţi şi competenţe dobândite, dar cel mai important, cu experienţa necesară de a ocupa un loc de muncă în sistemul sanitar.

Toţi participanţii au fost mulţumiţi de stagiul de pregătire şi au fost repartizaţi la trei specializări: Chirurgie, Obstetrică şi Ginecologie şi Anestezie Terapie Intensivă. Majoritatea au primit deja oferte de muncă, unii din Austria sau Germania sau chiar de la Spitalul din Debreţin.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !