Scoşi dintre buticari şi pieţari

ORADEA – Începând cu 1 aprilie 2007, contribuabilii mijlocii vor fi administraţi de către Administraţiile Finanţelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii (AFPCM) din cadrul Direcţiile Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Judeţene.

„Ministerul Finanţelor Publice a decis să treacă la această reorganizare în vederea creşterii eficienţei activităţii de administrare a contribuabililor cât şi pentru îmbunătăţirea asistenţei acordate contribuabililor de către structurile teritoriale  ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF)”, ne-a informat Smaranda Scridon, director executiv la DGFP Bihor. Pentru a pune în practică această activitate au fost aprobate Ordinele 266/2007, 267/2007 şi 269/2007 ale ministrului Finanţelor Publice.

Contribuabili mijlocii

 

Cu alte cuvinte, contribuabilii mijlocii au fost scoşi dintre buticari şi pieţari. Categoria contribuabililor mijlocii este constituită din contribuabilii care au înregistrat o cifră de afaceri, raportată la situaţiile financiare încheiate la 31 decembrie 2005, cuprinsă între 10 şi 70 milioane de lei. Tot în această categorie intră contribuabilii cu domiciliul fiscal pe raza fiecărui judeţ, aflaţi în procedura insolvenţei pentru creanţe fiscale mai mari de trei milioane de lei.

În judeţul Bihor sunt în prezent circa 23.000 de agenţi economici. „În categoria contribuabilii mijlocii, selectaţi conform criteriilor de mai sus, vor intra primi 200 de contribuabili. Deocamdată aceasta este capacitatea de administrare a personalului delegat acolo. Noi nu am primit posturi suplimentare”, a declarat Smaranda Scridon. Dacă eficienţa se va dovedi bună, se va extinde şi numărul contribuabililor mijlocii, odată cu suplimentarea personalului.

Reorganizare

DGFP Bihor este în aceste zile în plină reorganizare, atât a personalului, cât şi a spaţiului din dotare, pentru a face loc AFPCM Bihor. „Această administraţie va avea de la serviciul de administrare a veniturilor statului, până la activitatea de control şi asistenţă contribuabili. Va avea o structură independentă cu un director şi doi adjuncţi. Vrem să asigurăm un etaj numai pentru această activitate”, a precizat Vasile Farc, de la Departamentul de Comunicare al DGFP Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !