Scotland Yardul antrenează ofiţerii români

Scotland Yardul antrenează ofiţerii români
BUCURESTI – Detectivii britanici vin în Europa de Est pentru a promova noi tehnici de combatere a crimei organizate, pe fondul temerilor că bande de infractori din România şi Bulgaria ar putea exploata viitoarea aderare a celor două ţări la UE.

Marea Britanie şi alte ţări membre UE desfăşoară un amplu program pentru modernizarea sistemului de justiţie penală a României şi Bulgariei, înainte de aderarea lor la UE.

Scotland Yard-ul trimite experţi în Europa de Est pentru a preda tehnici de luptă împotriva criminalităţii. O echipă de cinci ofiţeri ai Scotland Yard se va deplasa la Sofia în următoarele săptămâni pentru a oferi consiliere ofiţerilor bulgari şi pentru a strânge relaţiile cu omologii lor din Bulgaria.

Guvernul de la Londra analizează un raport ce avertizează că aderarea României şi Bulgariei la UE va aduce libertate de mişcare în Marea Britanie criminalilor din aceste ţări.

Specialiştii britanici se tem că aderarea la UE le va oferi ofiţerilor de poliţie corupţi din Bulgaria acces la informaţii confidenţiale, pe care le-ar putea folosi pentru protejarea complicilor lor. Scotland Yard are dovezi privind implicarea bandelor de români în activităţi ilicite şi mai ales fraude la bancomate traficul de persoane şi prostituţie.

Un fost detectiv britanic şi consilier în cadrul Comisiei Europene privind România şi Bulgaria a declarat că Bucureştiul a înregistrat progrese în ceea ce priveşte ameliorarea activităţilor poliţiei, dar a precizat că Sofia înregistrează, în continuare, întârzieri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase