Scriitor la 14 ani

De Veronica Bursaşiu
Scriitor la 14 ani
Primeşte o carte de identitate, dăruieşte o carte de poezie.

Andreea Maria Lupu are doar 14 ani. S-a născut pe 2.02.2000 într-o cunoscută familie de actori: cea a lui Sebastian şi Mirela Lupu. Pe 2.02.2014, Andreea îşi face debutul în lumea scriitorilor. Şi nu oricum. Cu o carte de poezie „Zâmbetul- o specie protejată”, pe care o va lansa la orele 19:00, la Teatrul Arcadia. Andreea a scris prima poezie la 11 anişori.

„Cea mai mare pasiune a mea este să scriu. Sunt încă la început, dar sper să evoluez cât mai mult! Toate poeziile mele s-au hotărât să se adune într-un volum care va avea lansarea pe 02.02.2014”, anunţă Andreea Lupu. În volumul de debut „Zâmbetul, o specie protejată”, Andreea a pus versuri care reflectă ceea ce simte ea ca adolescentă, poezii cu anumite profunzimi: „Apusul se îneacă-n valuri”, „Omul lup”, „Murim fiindcă iubim”, „Încearcă să încerci”, ori „Coşmar: Cutreierând visele nopții, Sărind ușor din stea în stea, Tu nu cunoști nici legea morții, Nici cât de cruntă este ea”, o poezie ce pare inspirată din şi de Luceafăr. Poezia ei preferată pare însă să fie una cu un mesaj mobilizator, o poezie a unei învingătoare: „Și doar așa să fie clar! Toți îmi spuneau «Te lasă și nu mai continuă, Căci visele sunt vise, e doar dorința ta!» Dar eu am dat uitării acele vorbe goale, Și am privit în față căci mă credeam în stare, Destinul cel mai vesel să-l scrijelesc în piatră, Destinul cel nesigur să îl transform în artă”.

Înainte de a scrie, Andreea e o cititoare înfocată. O carte care crede adolescenta că îi va rămâne în amintire este „Portretul lui Dorian Gray”, scrisă de Oscar Wilde. După volumul de poezie, Andreea va scoate probabil şi o carte de aventură. „Vă fac cunoştinţă cu o persoană foarte specială, Olivia. Olivia e o tânără de saptesprezece ani, care crede cu toată fiinţa ei că viaţa e făcută pentru a-ţi îndeplini visele, pentru a trăi după propriul plac. Dar dacă în spatele portretelor făcute cu migală în mijlocul bulevardului, pentru a-şi câştiga pâinea (chiar dacă nu e chiar legal) se ascunde un alt secret, o altă viaţă pe care destinul i-o aşterne înainte? O poveste de dragoste, o aventură care aşteaptă să fie trăită din plin, duşmani ameninţători care pândesc de acolo de unde Olivia nici nu se aşteaptă! Încă n-am terminat nici primul capitol, dar la toamnă, cine ştie, poate o veţi găsi pe Olivia şi prin librării!”, promite Andreea Lupu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !