Scriitorul celebru din Sebiş

Scriitorul celebru din Sebiş
Pe data de 8 mai, scriitorul şi avocatul Paşcu Balaci a împlinit o vârstă sferică: 50 de ani, adică o jumătate bună de secol. Cine ar fi crezut că elevul premiant de la celebrul liceu din Beiuş, născut în satul Sebiş, va ajunge să scrie şi să tipărească multe cărţi de poezie, note de călătorii şi piese de teatru?

Unele piese de teatru i s-au jucat pe câteva mari scene, cu un succes deplin, iar altele sunt în repetiţii, pentru reprezentări în premieră. Despre poemele lui Paşcu Balaci se poate spune, chiar şi despre cele exultând natura mediului rural, că au o religiozitate înălţătoare şi alinătoare de suflete, o încadrare în căldura şi smerenia omului de la brazdă, scrise cu simplitatea subtilităţilor care ţintesc departe, ferite de agasări şi moralizări inutile. Cum s-ar spune, o poezie (sonete), gen vechi şi mereu nou, în care partea de modernitate se include firesc şi viază pe corzi de liră cu tact ştiut şi originalitate indiscutabilă.

Recent, a terminat o nouă comedie care impresionează prin subiect şi rezolvare: „O Penelopă a zilelor noastre”, în care eroina nu-şi mai destramă noaptea pânza ţesută ziua, aşteptându-l pe Ulise, ci îi amână pe peţitori cu susţinerea examenelor de definitivat, masterat şi doctorat… Este o comedie care, sunt sigur, va avea un mare succes.

Ion Davideanu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !