Scriitorul Valeriu Butulescu a împlinit 55 de ani

Scriitorul Valeriu Butulescu a împlinit 55 de ani
PETROŞANI – Scriitorul Valeriu Butulescu, adept al aforismelor transmise cititorilor în cât de multe limbi este posibil, a împlinit sâmbătă 55 de ani. Evenimentul a fost încununat cu lansarea unui volum de aforisme, traduse în limba mongolă.

Aceeaşi carte a văzut lumina tiparului în alte 30 de limbi străine. “Sincer să fiu, aş fi preferat o situaţie inversă: să am 31 de ani şi să fiu tradus în 55 de limbi!”, a spus Valeriu Butulescu, care este apreciat de critici drept unul dintre cei mai valoroşi scriitori de aforisme contemporani, dar şi ca un dramaturg de valoare. Primul său volum de aforisme – “Oaze de nisip” – a apărut în anul 1985, iar în martie 1989 cartea a fost tradusă în limba engleză şi lansată în SUA. Din lucrările de dramaturgie semnate de Valeriu Butulescu, amintim prima sa operă, comedia “Hoţul cinstit”. Ea a fost pusă în scenă în 1993, apoi fiind tradusă în limbile cehă şi slovacă. Piesa a fost distinsă cu premiul Uniunii Scriitorilor din România. Ea
a fost urmată de alte comedii, cum sunt “Oile Domnului” şi “Veşnicie provizorie”, cu premiere în anii 2003 şi 2004. La categoria succese, Valeriu Butulescu include şi spectacolul radiofonic “Infinitul Brâncuşi”, montat de Mihai Lungeanu la Teatrul Naţional Radio, cu Ştefan Iordache în rolul principal. Piesa a fost tradusă ulterior în limbile engleză şi portugheză şi a fost prezentată la Festivalul european de artă radiofonică on-line, organizat de Institutul Goethe, la Lisabona.Valeriu Butulescu locuieşte în Petroşani şi este consilier judeţean.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !