Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

1Comentariu
Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”
Ioan Gyuri Pascu şi-a postat pe blog o reacţie la declaraţia publică a lui Tudor Gheorghe că a votat „un român viu”.


Mă adresez „ bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.
Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în aceşti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi” de nişte indivizi lipsiţi de cel mai elementar bun simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea’ Tudore. Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!
P.S. grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon – jumate’ slovacă, jumate’ poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!

Declaraţia lui Tudor Gheorghe

Ioan Gyuri Pascu s-a referit în scrisoarea sa la mesajul public de susţinere pe care Tudor Gheorghe l-a transmis pentru candidatul la preşedinţie, premierul Victor Ponta.

„Eu cred că la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Avem nevoie, ca preşedinte, de un cetăţean român tânăr, inteligent şi mai ales viu”, a fost mesajul public al maestrului Tudor Gheorghe.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor