Scrisoare către preşedinte si prim-ministru

4Comentarii
Scrisoare către preşedinte si prim-ministru
Realitatea TV a trimis o scrisoare deschisă către preşedintele şi prim-ministrul României.

Domnule preşedinte,
Domnule prim-ministru,

De câteva luni, agenda publică românească este dominată de o criză politică pe care politicienii nu o mai ascund nici măcar la nivel declarativ, de intenţie. Radicalizarea poziţiilor este de domeniul evidenţiei, iar actul politic s-a îndepărtat de definiţia sa fundamentală: discutarea şi rezolvarea treburilor statului. Discursurile şi temele abordate de către politicieni se îndreaptă exclusiv asupra relaţiilor dintre partide şi politicieni, blochează instituţii ale statului şi par să ignore priorităţile societăţii româneşti într-un moment crucial, cel postaderare. Creşterea nivelului de trai, absorbţia fondurilor europeane, proiectele de refacere a infrastructurii şi cele de dezvoltare a agriculturii sunt imperativele momentului, pe care chiar dumneavoastră, politicienii, le evocaţi şi le invocaţi până în urmă cu câteva luni.

Domnule preşedinte,
Domnule prim-ministru,

Traversăm o perioadă în care relaţia dintre dumneavoastră este în mod public şi direct conflictuală. Reprezentaţi două dintre instituţiile esenţiale pentru funcţionarea statului de drept şi, de aceea, conflictul deschis dintre domniile voastre poate avea efecte dramatice pentru societate. Realitatea TV, consecventă filozofiei sale editoriale, vă invită să participaţi la o dezbatere publică despre realitatea românească, un dialog de care societatea are nevoie în acest moment. O asemenea discuţie, a cărei importanţă nu poate fi pusă la îndoială, poate oferi o clarificare a agendelor şi o lămurire absolut necesară a opiniei publice din România, a telespectatorilor-alegători.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor