Scrisoare deschisă a zootehniştilor

Reactualizat la:
Scrisoare deschisă a zootehniştilor
„Având în vedere multitudinea de declaraţii în presă şi televiziune, cât şi cu ocazia întâlnirilor pe care le-aţi avut cu reprezentanţii Federaţiei Romovis – din care şi noi facem parte, vă rog în numele a peste 3.000 de crescători membrii…

ai asociaţiilor crescătorilor de oi şi capre din vestul României, să ne lămuriţi urgent în mai multe probleme”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de crescătorii de ovine din cadrul Asociaţiei de Oi şi Capre „Păstorul” Husasău de Tinca din Bihor ministrului Agriculturii.

Aceştia cer să ştie care este cuantumul subvenţiei (Ajutor Naţional Tranzitoriu) pe cap de ovină/caprină aferent anului 2014.

Deoarece luna februarie 2015 s-a terminat, iar Hotărârea de Guvern prin care se aprobă suma privind subvenţiile în sectorul zootehnic, nici măcar nu a ajuns pe masa executivului spre aprobare să ne spuneţi care este data când se vor plăti mult aşteptatele subvenţii, se mai arată în documentul fermierilor.

Fără nici un plan

„Suntem în luna martie şi în acest moment nu avem nici program agricol pentru perioada 2014- 2020! Vă rog să încetaţi cu declaraţiile la presa despre ceea ce nici nu pipăiţi dintr-un program agricol coerent şi să ne spuneţi clar ce aţi făcut în 2013 şi 2014 pentru ca Bruxellul să aprobe Programut Agricol 2014-2020 al României? Şi mai ales, cred că avem dreptul să ştim câţi bani s-au cheltuit pentru pregătirea programului agricol al României 2014 -2O2O trimis la CE”, spun semnatarii scrisorii.

Crescătorii de ovine şi caprine se arată de asemenea nemulţumiţi de faptul ca în prezent există o strategie în sectorul zootehnic, (sectorul ovin) o lege a zootehniei, un statut al oierilor, o lege a fiscalizării în domeniul zootehnic şi niciun program naţional referitor la PNDR 2014-

2020, prin care fermierii la rândul lor să-şi facă un plan de venituri şi cheltuieli.

„Şi tot în acest moment, multumită coerenţei declaraţiilor dumneavoastră, nu mai avem bani nici de pâine! Cum credeţi că în contextul actual mai avem încredere în ceea ce faceţi la Ministerul Agriculturii? Noi vrem fapte nu vorbe şi declaraţii şi cuvinte frumoase. Agricultura nu se face cu declaraţii!”, încheie scrisoarea deschisă reprezentanţii ACOC Pastorul – Bihor, ACO Ovis – Salaj, ACOS Mărginimea Răşinari – Sibiu şi AJCOC Sancraiana Mureş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !