Sculptura, acreditată la Oradea

Decanul Facultatii de Arte Vizuale, Cornel Durgheu, este multumit ca, în urma vizitei celor de la CNA (Comisia Nationala de Acreditare), Sectia de Sculptura va primi acreditarea în cel mai scurt timp posibil.

Comisia a avut parte de un material complex si bine pus la punct din toate punctele de vedere de catre conducerea facultatii. În opinia decanului, factorii care au contribuit decisiv la aceasta decizie a CNA sunt „baza materiala, procesul de învatamânt, conditiile de studiu ale studentiilor, numarul semnificativ de studenti, precum si rezultatele obtinute de acestia la finalizarea studiilor, respectiv la lucrarea de licenta”.

Problema acreditarii a fost pusa în discutie si pentru alte sectii ale Facultatii de Arte Vizuale, respectiv sectiile de pictura, arte textile si design vestimentar, sectii la care se lucreaza în vederea finalizarii dosarelor. Creste valoarea

În ceea ce priveste anul scolar universitar ce tocmai sta sa înceapa, Cornel Durgheu declara ca pentru admiterea din aceasta vara s-au prezentat un numar suficient de candidati pentru toate sectiile facultatii. Chiar daca locurile puse la dispozitie au fost ocupate înca din prima sesiune de examinare, în luna septembrie au mai fost scoase la concurs câteva locuri cu taxa, pentru „întârziati”.

Astfel, la debutul anului universitar, aproape 90 de „boboci” vor intra pe poarta scolii. Singura sectie la care nu au fost ocupate înca toate locurile este Istoria si Teoria Artei, însa si pentru acestea exista candidati în sesiunea de admitere din aceasta toamna.

O alta observatie din partea conducerii este „epuizarea rezervelor de tineri amatori de arta plastica si aparitia unui fenomen de selectie spre o valoare superioara”, dupa cum sustine decanul Durgheu.

Laura Voicu