Scutiri pentru investiţii mari

2Comentarii
Scutiri pentru investiţii mari
ORADEA- Firmele care pregătesc investiţii de cel puţin 5 milioane de euro în Oradea pot beneficia de programul de facilităţi la plata impozitelor şi taxelor locale.

Regulamentul privind stimularea atragerii de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice durabile în municipiul Oradea pentru persoane juridice va fi aplicat din ianuarie 2008, ne-a informat Emilian Sala, şef peste Direcţia Economică din Primărie.

Condiţii

Facilităţile se acordă firmelor prin decizii ale Legislativului local, numai dacă solicitanţii îndeplinesc o serie de condiţii esenţiale, spune Emilian Sala. Astfel, valoarea investiţiei trebuie să fie de minimum 5 milioane de euro, lucrarea respectă normele europene de protecţie a mediului, fapt atestat prin documente eliberate de Ministerul Mediului, imobilului pentru care se cere scutirea să fie gata şi funcţional după data de 31 decembrie 2007. Una dintre condiţii se referă şi la locurile de muncă nou create.

Regulamentul are ca obiective dezvoltarea regională în condiţii de protecţia şi reabilitarea mediului înconjurător, creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, dezvoltarea sectorului IMM în Oradea şi realizarea de beneficii fiscale la bugetul local pe termen lung, se arată în cuprinsul documentului.

Fără datorii

Firmele care solicită acest gen de facilităţi nu au voie să aibă datorii la buget. Dacă se înstrăinează total sau parţial bunurile impozabile pentru care s-a acordat scutirea de taxe, facilitatea fiscală se anulează. Ulterior se recalculează impozitele datorate.

Directorul spune că aceste facilităţi se acordă firmelor care construiesc oriunde în Oradea, nu doar în zona aşa-numitului parc industrial.
Aceste facilităţi se acordă prin hotărâre de către Consiliul Local Oradea, pentru fiecare investitor în parte, după ce acesta a făcut dovada faptului că se încadrează în limitele cerute.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor