Scutiri pentru Lotus Center şi blocurile din Oncea

5Comentarii
Scutiri pentru Lotus Center şi blocurile din Oncea
Consiliul Local Oradea are de aprobat scutiri de impozit de 480.000 lei pentru Lotus Center.

Direcţia Economică din Primărie a înaintat trei propuneri de proiecte pentru şedinţa de joi a Consiliului Local Oradea, două vizând reduceri de impozit ca facilităţi oferite pentru firmele care au realizat investiţii de peste 500.000 de euro în municipiu.

Valoarea clădirii construite şi deţinute de SC Lotus Center SA Oradea este de 61,66 milioane de lei. Conform formulei standard de calcul a impozitului pe clădire acesta ar fi de 739.929 lei pentru anul 2010. Cota de reducere propusă de Direcţia Economică este de 480.954 lei astfel că Lotus Center va avea de plătit în acest an 259.000 de lei ca impozit.
O situaţie similară se găseşte la SC Contact Tehnic Internaţional SRL Oradea, administrată de Giorgio Mezzeta. Astfel, investitorul italian a construit patru blocuri de locuinţe în cartierul Oncea, pe strada Ep. Ion Alexi, în valoare totală de 6,9 milioane lei. În acest caz, scutirea aferentă impozitului pentru acest an ar fi de 56.866 lei.

Capitalizare Distrigaz

A treia propunere a Direcţiei Economice vizează aprobarea majorării de capital la SC Distrigaz Vest SA Oradea, cu 15,3 milioane de lei, la valoarea nominală de 90 lei /acţiune. Totodată, CLO, care deţine 19,5% din acţiuni, va trebui să voteze propunerea de a nu-şi exercita dreptul de preemţiune. Acţionar majoritar la SC Distrigaz Vest Oradea este SC RMG România SA Ploieşti, cu 60% din acţiuni iar consiliile locale din Sânmartin, Cetariu, Oşorhei şi Nojorid deţinând maxim 1% din acţiuni.

C.H.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor