Scutite de impozit pe venit

Scutite de impozit pe venit
Persoanele care obţinut câştiguri din transferul titlurilor de valoare nu depun declaraţii în 2010.

Persoanele fizice care au obţinut în anul 2009 câştiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, nu plătesc impozit aferent acestor venituri. În consecinţă sunt scutite şi de depunerea unor declaraţii, potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Nu depun declaraţii

Este vorba despre declararea, stabilirea şi plata impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice înainte de 1 ianuarie 2010, care se face în conformitate cu legislaţia în vigoare până la această dată. Astfel, pentru veniturile realizate în anul 2009 se depune formularului 200 – „Declaraţie privind veniturile realizate”, până la termenul legal de 17 mai 2010.

„Persoanele fizice care au obţinut în 2009 astfel de câştiguri, nu au obligatia depunerii formularului 200 – «Declaraţie privind veniturile realizate»”, a explicat Ioan Mihaiu, director coordonator al DGFP Bihor.

Intermediarii sau plătitorii de venituri nu au nici ei obligaţia depunerii în anul 2010, a formularului 205 – „Declaraţie informativă privind impozitui reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit” pentru aceste câştiguri.

Informaţii suplimentare se pot obţine la unităţile fiscale teritoriale sau la DGFP Bihor, Oradea str. D.Cantemir, nr. 2b, camera 303 sau telefon 0259/433056.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !