Scutite de taxa de înmatriculare

4Comentarii
ORADEA – Normele de aplicare a Codului Fiscal fac lumină în ceea ce priveşte taxa specială pentru prima înmatriculare. Astfel, pentru autoturismele achiziţionate în sistem leasing, înainte de 1 ianuarie 2007 nu se va aplica taxa pentru prima înmatriculare.

Excepţie de la plata taxei speciale de înmatriculare fac şi autovehiculele care sunt înmatriculate temporar în România pe o perioadă de timp egală cu valabilitatea Cărţii Verzi. De asemenea, taxa specială nu va fi plătită nici pentru autovehiculele şi autoturismele de teren a căror primă înmatriculare în România se realizează după 1 ianuarie 2007, dar pentru care accizele au fost plătite cu ocazia importului sau a achiziţionării de pe piaţa internă în 2006.

Taxa specială se va plăti de către persoana fizică sau juridică de către care este făcută înmatricularea, în numerar sau prin virament, pe bază de ordin de plată pentru trezoreria statului.

Taxa specială se plăteşte atât pentru autoturismele noi cât şi pentru cele second hand, în funcţie de capacitatea cilindrică, vcehimea maşinii şi gradul de poluare. Cea mai mică taxă de înmatriculare este de 100 de euro, pentru o maşină nouă Euro 4, de capacitate mică. Cea mai mare taxă poate ajunge la 7.500  de euro, pentru autoturism noneuro, cu o capacitate de peste 3.000 cmc.

Dan Birta



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor