Scutiti de plata rovinietei

2Comentarii
Scutiti de plata rovinietei
Anul trecut, 110 persoane cu dizabilităţi din Bihor au beneficiat de această scutire.

Persoanele cu handicap pot beneficia de această facilitate în baza Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Articolul 28 din Legea 448/2006 prevede că persoanele cu handicap deţinătoare de autoturisme, amenajate în conformitate cu nevoile lor, nu plătesc rovinieta.

Beneficiari

Conform legii, persoanele cu handicap deţinătoare de autoturisme adaptate, care au înscris în cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare al autovehiculului modul de adaptare a autoturismului, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, însoţitorii persoanelor adulte cu handicap grav, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, persoanele cu handicap grav, care au şi calitatea de pensionari de invaliditate şi care beneficiază de plata pentru însoţitor de la Casa Judeţeană de Pensii, asistenţii maternali care au în îngrijire copii cu handicap, pentru autoturismul proprietate personală al asistentului maternal, precum şi părinţii copiiilor cu handicap, pentru autoturismul proprietate personală neadaptat, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale (rovinietă).

Altfel spus, aceştia nu trebuie să plătească rovienieta dacă se prezintă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor pentru a solicita acest lucru.

„Pentru a beneficia de această facilitate, ei trebuie să prezinte mai multe acte: documentul care dovedeşte încadrarea în gradul de handicap, buletinul sau cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului”, informează Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al DAGSPC Bihor. Potrivit acestuia dosarele pot fi depuse pe tot parcursul anului. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul D.G.A.S.P.C. Bihor, str. Feldioarei nr. 13, Oradea sau la numărul de telefon 0259.476371, int. 112.

Crina Dobocan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor