Scutiţi de taxe şi impozite

ORADEA – Debutul anului fiscal, motiv de agitaţie suplimentară pentru majoritatea orădenilor, nu înseamnă mare lucru pentru câteva categorii de rezidenţi ai urbei, scutiţi, prin lege de la obligaţiile fiscale.

Din această categorie fac parte veteranii de război şi văduvele acestora, persoanele cu handicap grav, accentuat sau cu invaliditate de gradul I, persoanele deportate sau persecutate, membri detaşamentelor de muncă, conform Legii 309/2002, revoluţionarii şi urmaşii acestora, tineretul care şi-a ridicat locuinţă cu ajutor acordat în baza OG 19/1994 sau 114/1996 precum şi asociaţiile de proprietari care şi-au construit acoperişuri pe şarpantă pe blocuri.

„Aceste categorii beneficiază de o scutire de 100% pentru bucurile de la domiciliu. Pentru alte proprietăţi aflate în altă locaţie decât cea de domiciliu, nu mai beneficiază de această facilitate”, spune Tănase Miculescu, director adjunct la Direcţia Economică din cadrul Primăriei.

Acte necesare

Dosarele care trebuie întocmite pentru primirea scutirii se depun la camera 23 din Primărie, la Centrul de Informaţii Publice. Acesta trebuie să cuprindă o cerereadresată Direcţiei Economice, Compartimentul Facilităţi Fiscale, copie după buletin şi sau acte de identitate a soţului şi a soţiei, copie după extras CF a proprietăţii la care se are în vedere scutirea cu o vechime de maxim trei luni la data depunerii cererii de scutire şi o copie după actul care atestă calitatea de beneficiar al facilităţii fiscale.

Aceasta poate fi o adeverinţă eliberată de Asociaţia Veteranilor de Război, sau a foştilot deţinuţi politici, brevetul de revoluţionar, o decizie a Casei de Pensii pentru aplicarea Legii 309/2002, certificatul de invalid sau certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a maşinii din care să rezulte că a fost modificată ca hycomat, pentru invalizi sau persoane cu handicap.

Scutirile se acordă începând cu data de 1 a lunii viitoare după depunerea dosarelor.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !