SDM ar putea fi transformata intr-un serviciu al Primariei Timisoara

De A.S.
Societatea Drumuri Municipale ar putea fi transformata intr-un serviciu al Primariei Timisoara
Societatea Drumuri Municipale ar putea fi transformata intr-un serviciu al Primariei Timisoara
Dacă până acum societatea Drumuri Municipale (SDM), având ca unic acţionar Consiliul Local Timişoara, nu a avut nicio problemă în a participa la licitaţiile organizate de Primăria Timişoara, acum primarul Nicolae Robu spune că apare un conflict de interese în acest caz. O soluţie ar fi ca societatea să se transforme într-un serviciu intern al primăriei, a afirmat Robu.

„SDM-ul, aşa cum este acum constituit, are o problemă în a fi primit la licitaţiile organizate de Primăria Municipiului Timişoara. Societatea are probleme datorită faptului că nu poate fi primită la licitaţiile organizate de Primăria Timişoara apărând o incompatibilitate prin acţionariatul său.

Societatea Drumuri Municipale este o societate a municipalităţii Timişoarei şi atunci apare un conflict de interese dacă ea participă la licitaţii organizate de municipalitate. Şi sigur că neparticipând aici este greu să se autosusţină. Pe de altă parte, acolo sunt oameni pricepuţi, sunt dotări tehnice foarte bune în care s-a investit mult şi trebuie să fim preocupaţi să punem în valoare atât potenţialul uman cât şi cel tehnic de acolo”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Situaţia nu poate rămâne aşa nici la societatea Drumuri Municipale, nici la societatea Administrarea Domeniului Public, care „toacă banii încasaţi de la şoferi pe nevoi interne”, spune edilul. O variantă ar putea fi transformarea SDM într-un serviciu al primăriei, aşa cum a şi funcţionat la începuturile sale, a afirmat Robu, dar posturile sunt blocate în administraţia publică locală.

„O soluţie ar fi ca societatea să se transforme într-un serviciu intern al primăriei, numai că în contextul actual, în care sunt o mulţime de restricţii în ceea ce priveşte schema de personal, în contextul în care posturile sunt blocate şi avem o plafonare a fondurilor pe care le putem cheltui cu personalul, chiar dacă noi avem acele fonduri din venituri proprii, nu este simplu de pus în practică nici această idee. De aceea, nu vă pot spune încă exact ce vom face, cum vom rezolva problema SDM, ca de altfel şi pe cea a ADP, dar intervenţii trebuie să avem, lucrurile nu pot rămâne aşa cum sunt în momentul de faţă nici la SDM şi nici la ADP”, a adăugat primarul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !