Se anunta sanctiuni drastice

Reactualizat la:
Comisia de Disciplina a FRF va lua joi in discutie incidentele produse la derby-urile Steaua – Dinamo si CFR Cluj – Poli Timisoara. Observatorul intalnirii din Ghencea a fost secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Oficialul Ligii a consemnat in raport incidentele produse inainte, in timpul si dupa incheierea confruntarii dintre Steaua si Dinamo.

“Nu s-au strigat scandari rasiste, dar au fost incidente in tribune, au patruns doi spectatori pe teren si s-au operat arestari. S-au dat zeci de amenzi, care am inteles ca au batut recordul, insumand 109 milioane de lei. Jandarmeria si-a facut bine treaba, iar jocul s-a desfasurat in conditii normale”, a spus Valentin Alexandru.

Clujul, teatru de razboi

In repriza secunda a meciului CFR Cluj – Poli Timisoara, fanii veniti de pe Bega au iscat un conflict violent cu fortele de ordine, dorind sa-i atace pe sustinatorii gazdelor. Meciul a fost intrerupt, jandarmii au apelat la masuri in forta, iar pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de interventia veteranilor de la Cluj si de la Timisoara, Dorinel Munteanu si Viorel Moldovan.

“Sa ajungi sa opresti un meci pentru ca se bat suporterii cu jandarmii mi se pare incredibil. Vom lua masuri. Violenta trebuie stopata. Avem rapoartele observatorilor, avem imagini, joi i-am chemat pe delegatii de la Poli Timisoara si Steaua la Comisie si vom lua masuri”, a declarat Alexandru Boc, presedintele Comisiei de Disciplina a FRF.

Fara lectii de Occident

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a precizat ca suspendarea terenului Stelei si acuzele de rasism la adresa Romaniei nu sunt intemeiate.

“Sa nu ne dea noua lectii cei din Occident in aceasta privinta. Nu la noi in tara femeile arabe sunt obligate sa poarte valuri in scoli, ca in Franta, sau nu la noi in tara negrii sunt izolati in cartiere marginase, asa cum am vazut ca exista in Anglia, la Manchester. Nu este corect sa sufere fotbalul din cauza unor persoane care transmit informatii false forurilor europene. S-a lovit pe nedrept in fenomenul sportiv de la noi, cand, de fapt, a fost confundat portretul lui Haldan cu cel al lui Hitler. Stiau cei din occident de Zelea Codreanu…”, a incheiat Alexandru.

 

Onlinesport.ro