Se apropie scadenţa impozitelor

ORADEA – Contribuabilii care nu şi-au plătit încă taxele şi impozitele pe locuinţă sau maşină trebuie să se grăbească. Potrivit Noului Cod Fiscal, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007, prima scadenţă a taxelor şi impozitelor locale este data de 31 martie şi nu 15 martie ca până anul trecut.

Din acest an impozitele locale se plătesc de două ori pe an. Cel de-al doile termen este 30 septembrie. Contribuabilii care vor plati cu anticipaţie, până la 31 martie, impozitele pe întregul an vor beneficia de o bonificaţie cuprinsă între 3 -5% în funcţie de tipul de venit.

O altă modificare se referă la noile obligaţii de plată a dărilor. Astfel, cei care datoreză la bugetul local sume mai mici de 50 RON pentru întregul an, au obligaţia achitării integrale a acestora până la 31 martie beneficiază, de asemenea de bonificaţii.

 

Popriri

 

Celor care nu se conformează, li se aplică penalităţi şi majorări de 0,1% pe zi de întârziere dar, totodată, pot fi executaţi silit, prin poprirea salariilor şi a pensiilor sau prin sechestrarea bunurilor aflate în proprietate pentru a fi scoase la licitaţie publică, informează conducerea Direcţiei Economice din cadrul Primăriei.

„În concluzie, dacă aveţi restanţe la bugetul local şi doriţi să evitaţi o adresă de înfiinţare a popririi la locul de muncă sau o poprire pe pensie, sau nu doriţi să ajungeţi în situaţia neplacută de a vă fi scoase bunurile la licitaţie publică, achitaţi cât mai curând posibil creanţele la bugetul local. Soldul obligaţiilor dvs. la zi îl puteţi obţine apelând telefonic numărul 984”, precizează şeful finanţelor locale, Tănase Miculescu, într-un comunicat.

Ghişeele de la parterul Primăriei sunt deschise zilnic între orele 8.30 şi 16.30, iar joi între orele 8.30-18.30 dar plăţile se pot face şi la casieriile Poştei Române respectiv a CEC-ului.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !