Se axeaza pe doua domenii vitale

8Comentarii
Se axeaza pe doua domenii vitale
Chiar dacă nu au încă o strategie clară privind configuraţia Spitalului Judeţean, directorii unităţii, avizaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, au informat miercuri la prânz, în cadrul unei conferinţe de presă, că se vor axa pe două domenii speciale, absolut vitale pentru sănătatea multor bihoreni şi a locuitorilor din judeţele limitrofe: cardiologia intervenţională şi neurologia.

Managerul Carmen Pantiş şi directorul Călin Hozan au informat că încă nu ştiu cum vor eficientiza cel mai mare spital din Bihor, până nu se definitivează clar, la Bucureşti, linia pe care trebuie să o urmeze spitalele.

Cardio şi neuro

Din ce se întrezăreşte, Spitalul Judeţean va fi unul de urgenta, fapt ce va însemna că unitatea va merge în continuare pe rezolvarea cazurilor de urgenţă de diferite tipuri. Şefii spitalului au precizat însă, la fel ca ministrul Sănătăţii în urmă cu câteva zile, că unitatea nu poate excela în toate domeniile. Două însă vor fi dezvoltate mult în viitorul apropiat, sau cel puţin aşa au declarat şefii spitalului că intenţionează: cardiologia intervenţională şi neurologia. Ţîrle, Pantiş şi Hozan spun că prin dezvoltarea cardiologiei intervenţiionale, bihorenii, dar şi mulţi locuitori din celelalte judeţe vor avea de câştigat sănătate şi viaţă, dacă la Judeţean vor putea fi trataţi şi operaţi, fără să mai fie nevoie a fi trimişi la Timişoara sau Cluj. La fel, secţia de neurologie, cu 27 de paturi, va fi dezvoltată şi ea. Patologia tot mai mare din judeţ o impune, drept urmare, investiţii se vor face şi la acest centru stroke.

De văzut

Dar rămâne de văzut de pildă, ce se va întâmpla cu unele secţii speciale, non-urgente: endocrinologia, dermatologia, recuperarea medicală, oncologia, radioterapia, ce funcţionează deocamdată în clădirea mizeră a Staţionarului II, de vizavi de Magazinul Crişul. Din prisma cifrelor, managerul Pantiş e declarat că e de acord cu părerea primarului Ilie Bolojan, care a relatat recent că Staţionar II e un balast, dar spune că din punct de vedere medical lucrurile stau altfel tocmai fiindcă sunt secţii speciale.

Pantiş şi Ţîrle se declară de acord în final cu opţiunea Primăriei, susţinută şi de Ministerul Sănătăţii, de a muta secţia de oncologie adulţi din Staţionar II, la Spitalul Dr. Gavril Curteanu, dar opinează că mutarea nu trebuie făcută fragmentat, ci cu radioterapia deodată, compartiment esenţial pentru oncologici.

O.Ş.

Ambulatoriul Spitalului Judetean Oradea e impropriu!

Ambulatoriul Spitalului Judetean Oradea e impropriu!

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor