Se bat în referendumuri

18Comentarii
Florian Popovici şi Gavril Ghiurău în război cu primarul
Florian Popovici şi Gavril Ghiurău în război cu primarul
Primăria Sîrbi e teatru de război între primar şi majoritatea din consiliul local.

E un război între „a fi” sau „a  nu fi”. Cale de mijloc pare să nu mai existe. Primarul strânge semnături să organizeze referendum pentru dizolvarea consiliului local. De cealalată parte, opozanţii primarului, consilierii PSD, PC, PDL contraatacă  şi ameninţă că vor strânge semnături pentru schimbarea primarului liberal.

Mărul discordie este o hotărâre  privind adoptarea bugetului local din acest an. Despre care preşedintele de şedinţă Florian Popovici susţine că primarul şi acoliţii săi au contrafăcut-o. În sprijinul afirmaţiei sale, consilierul prezintă două hotărâri prin care se aprobă bugetul local, una pe care a semnat-o şi una unde în dreptul numeluui său, ca preşedinte de şedinţă, semnează  trei consilieri. Opoziţia îl acuză pe primar de fals, dar spune că primarul nu a putut fi tras la răspundere fiindcă „falsul nu a produs efect”, deoarece aleşii majoritari au aflat despre demersul primarului şi au blocat hotărârea pe care acesta dorea să  o pună în execuţie. În războiul dintre primar şi majoritatea din Consiliul local au fost sesizate să-şi spună punctul de vedere Curtea de Conturi, Poliţia Economică, Direcţia Naţională Anticorupţie. Primarul e acuzat printre altele şi că a strâns semnături pentru a dizolva consiliul inducându-i în eroare pe semnatari. „Le-a spus oamenilor că semnează pentru drumuri. Îi întreba dacă vor să se facă drum printr-un anume loc şi îi punea să semneze. Acele tabele cu semnături au ajuns la Prefectură. De-abia aşteptăm să ajungem în posesia lor pentru a sesiza organele competente”, spune viceprimarul Ghiurău Gavril.

Vice fără atribuţii

De câteva luni, primarul Nicolae Ghiuro i-a restras atribuţii viceprimarului. „De fapt, mi-a retras nişte atribuţii pe care nu mi le-a dat niciodată”, spune vicele. Acesta este un nou motiv pentru care pe rolul instanţei există un proces între capii Primăriei Sârbi. „În zilele trecute, am câştigat un proces cu domnul primar fiindcă, anul trecut, cu de la sine putere, nu mi-a plătit salariul fiindcă nu am semnat condica. Am primit şi daune morale”, susţine Gavril Ghiurău.

La mijlocul săptămânii viitoare va avea loc o nouă încercare de rectificare a bugetului local, primarul convocând o nouă şedinţă.

Veronica Bursasiu18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor