Se caută constructori

Se caută constructori
ORADEA – Piaţa construcţiilor în judeţul Bihor a luat o mare amploare în ultima vreme. Se construieşte mult, mâna de lucru calificată în domeniu este tot mai săracă. Constructorii caută meseriaşi, anunţurile de angajare fiind afişate pe toate şantierele.

Caută constructori
Mivan Kier, firma care construieşte Tiago Mall, a organizat sâmbăta trecută un „Târg de joburi pentru domeniul construcţiilor”. „Oferta noastră de joburi nu este limitată la un anume număr şi oferim o gamă vastă de posturi, de la muncitori necalificaţi la manageri de proiect, şefi de şantier sau manageri de design”, ne-a declarat Ben Edwards, manager comercial al firmelor.

Oradea Plaza are, de asemenea, nevoie de constructori pentru complexul ce se va înălţa pe locul fostei Pieţe agroalimentare. Nici Penny Market nu se laudă cu surplusul forţei de muncă la investiţia ce a demarat pe strada Oneştilor, lângă fosta Fabrică de lapte. La intrarea în şantier tronează un afiş cu angajări de personal în domeniul construcţiilor.

Bechtel organizează şi în această săptămână două „burse ale locurilor de muncă” în Săcuieni şi Valea lui Mihai, localităţi apropiate de traseul Autostrăzii Transilvania.

Selina, care construieşte Cartierul Luceafărul, a participat la „Bursa locurilor de muncă din domeniul construcţiilor pentru românii din Regiunea Lazio şi Roma”, care a avut loc luna trecută în Italia. La aceeaşi „bursă” au mai participat şi alte patru firme cu lucrări în Bihor: CIAC, Construct Mod, Indomus şi Bechtel.

Salarii
Salariile din domeniu nu sunt deloc de neglijat, ajungând la un grad de mărime comparabil cu cele obţinute de românii care muncesc în Italia. Gabriel Gheorghiu, şeful de şantier de la Oradea Plaza spune că are muncitori, care câştigă peste 2.500 de lei noi. „La noi nimeni nu câştigă sub zece milioane de lei vechi, plus bonuri de masă. Salariile de peste 25 milioane de lei vechi, banii în mână, sunt ceva obişnuit. Pe lângă asta avem plătite toate taxele la zi: CAS, şomaj”, precizează şeful de şantier.

Oferta Făcută de Selina românilor din Italia i-a făcut pe aceştia să se gândescă serios la întoarcerea acasă, mai ales că 90% muncesc la „negru”, acolo.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !