Se caută culegători de mazăre pentru Portugalia şi Danemarca

De Dan Birta
5Comentarii
Se caută culegători de mazăre
Se caută culegători de mazăre
Contractele sunt pe perioade de trei luni în Portugalia şi patru luni în Danemarca.

Bihorenii obişnuiţi cu munca în agricultură au şansa de a câştiga mai mulţi bani. Pe site-ul mobilităţii europene au fost postate două oferte de angajare pentru anul 2017. Un fermier din Danemarca are nevoie de 100 de culegători de mazăre pentru ferma din Portugalia şi 150 pentru ferma din Danemarca.

Condiţii

Se pot prezenta la preselecţii persoanele care au cel puţin 18 ani, sunt obişnuite cu munca fizică grea şi cunosc limba engleză la nivel minim.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Astfel, pentru ferma din Portugalia salariul minim pe lună/persoană pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 kg pe lună, se va plăti, pentru fiecare kg cules în plus, 0,35 euro/kg. Pentru ferma din Danemarca, salariul este 0,6 euro brut/kg, plus alocaţie de concediu.

Cazarea în Portugalia se face în apartamente cu bucătărie, toaletă şi duş. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 4 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii, care trebuie plătite, conform consumului, de lucrător. În Danemarca, cazarea se face în rulote. În camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 7-8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea.

Transportul dus-întors România – Portugalia şi România – Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Contractul pentru Portugalia este pentru perioada 1 martie – 1 iunie 2017, iar contractul pentru Danemarca pentru perioada iunie – septembrie/octombrie 2017. Program de lucru este de 40 ore, 6 zile/săptămână.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor