Se cauta custozi pentru ariile protejate

1Comentariu
Se cauta custozi pentru ariile protejate
O nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare/ custodie a ariilor naturale protejate.

S-a deschis a 4 – a sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare, respectiv custodie a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar. „Dosarele trebuiesc întocmite în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului şi pădurilor nr. 1948/2010 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare şi a Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesită constituirea de structuri de administrare”, a precizat Ovidiu Dăescu, directprul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor.

Etapele procedurii de atribuire în administrare ori custodie sunt următoarele: depunerea dosarelor de candidatură în format hârtie şi electronic la sediul autorităţii responsabile şi evaluarea acestora, întocmirea raportului de evaluare de către comisia de evaluare, afişarea pe site-ul autorităţii responsabile a punctajelor acordate dosarelor de candidatură, aprobarea de către conducătorul autorităţii responsabile a raportului final de evaluare, care include şi raportul comisiei de contestaţii şi semnarea contractului de administrare respectiv de convenţie de custodie.

Depunere

Dosarele se depun până la data de 7 octombrie (data înregistrării la registratura M.M.P.), la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, pe adresa: Direcția Biodiversităii, B-dul Libertăţii nr. 12, Sectorul 5, București.

La depunere, dosarele de candidatură trebuie să fie complete. Conform prevederilor legale, dosarele incomplete se resping fără a fi evaluate de către comisiile de evaluare.

Ariile naturale protejate la nivel naţional din judeţul Bihor pentru care se pot depune dosare de atribuire în custodie sunt: Ferice Plai şi Hoancă, Calcarele tortoniene de la Tăşad, Fâneaţa Valea Roşie, Paleu, Păduricea de la Santău şi Izvoarele mezotermale de la Răbăgani.

Lista revizuită a siturilor Natura 2000 care necesită structuri proprii de administrare, în conformitate cu Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 118/20.01.2010, precum şi lista ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar care vor fi preluate în custodie sunt publicate http://www.mmediu.ro/actualitate/natura2000/2011-09-07_natura2000/2011-09-07_natura2000_listaariiprotejatecustodies4.pdf.

S.Al.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor