Se caută custozi pentru ariile protejate

De Simona Albinaru
Se caută custozi pentru ariile protejate
© Parcul Natural Cefa
Dosarele pentru atribuirea în administrare se depun până la data de 9 ianuarie.

S-a deschis cea de-a opta sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare a ariilor naturale protejate. Dosarele vor fi întocmite în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 1.052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate.

Etapele procedurii de atribuire în administrare sunt: afişarea la sediul autorităţii responsabile şi pe pagina proprie de internet a anunţului de lansare a sesiunii de atribuire care cuprinde lista ariilor naturale protejate ce pot fi atribuite în administrare, depunerea dosarelor de candidatură în format hârtie şi suport electronic, în termen de 30 de zile calendaristice de la data afişării anunţului de lansare a sesiunii, transmiterea de către autoritatea responsabilă a dosarelor de candidatură în format electronic, în termen de două zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor de candidatură, către membrii Comisiei de evaluare.

Urmează întrunirea Comisiei de evaluare a dosarelor de candidatură, întocmirea raportului de evaluare de către Comisia de evaluare, aprobarea acestuia de către conducătorul autorităţii responsabile şi afişarea pe site-ul autorităţii responsabile a punctajelor acordate dosarelor de candidatură. Depunerea contestaţiilor pentru evaluarea dosarelor, întocmirea raportului de evaluare de către Comisia de contestaţii, aprobarea acestuia de către conducătorul autorităţii responsabile şi afişarea pe site-ul autorităţii responsabile a punctajelor acordate dosarelor de candidatură pentru care s-au depus contestaţii, întocmirea raportului final de evaluare a sesiunii de administrare, care include şi raportul Comisiei de contestaţii şi aprobarea acestuia de către conducătorul autorităţii responsabile şi semnarea contractelor de administrare sunt următoarele etape.

Dosarele pentru atribuirea în administrare se depun până la data de 09.01.2017 (data înregistrării la registratura M.M.A.P.), la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pe adresa: Direcţia Biodiversitate, B-dul Libertăţii nr. 12, Sectorul 5, Bucureşti. La depunere, dosarele de candidatură trebuie să fie complete. Conform prevederilor legale, dosarele incomplete se resping fără a fi evaluate de către comisia de evaluare.

Arii protejate

Conform Listei revizuite a ariilor naturale protejate care necesită structuri proprii de administrare, publicate în Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 2.353/2016, ariile naturale protejate de pe teritoriul Județului Bihor sunt: Parcul Natural Cefa, care se suprapune cu: ROSCI0025 Cefa, ROSPA0097 Pescăria Cefa – Pădurea Rădvani, ROSCI0387 Salonta și 2.194 Colonia de păsări de la Pădurea Rădvani, ROSCI0322 Muntele Șes, care se suprapune cu rezervațiile naturale 2.185 Gruiul Pietrii, 2.189 Punctul fosilifer din Valea Lionii – Peștiș, 2.691 Mlaștina de la Iaz.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !