Se caută custozi pentru ariile protejate

Se caută custozi pentru ariile protejate
Până pe data de 15 aprilie se pot depune proiecte pentru apriile protejate care necesită structuri de administrare.

S-a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie, respectiv administrare, a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar, precum şi a ariilor naturale protejate declarate la nivel naţional pentru care au expirat convenţiile de custodie. „Dosarele se depun până la data de 8 aprilie pentru ariile care se atribuie în custodie, şi până la data de 15 aprilie pentru ariile care necesită structuri de administratre. Dosarele se vor depune la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor pe suport de hârtie şi electronic”, a spus Ovidiu Dăescu, directorul coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor. Ariile naturale protejate care nu se regăsesc pe lista ariilor naturale protejate care necesită atribuirea în custodie nu se atribuie în custodie în sesiunea a doua.

Condiţii

Dosarele de candidatură depuse după termenul limită de depunere a dosarelor pentru prima sesiunea, dar anterior datei de 18 martie, vor fi luate în discuţie în a doua sesiune de către Comisiile de evaluare regionale.

Dosarele de candidatură respinse în prima sesiune pentru ariile naturale protejate care nu au fost atribuite în custodie/administrare, nu se vor reanaliza în sesiunea a două dacă solicitantul respectiv nu depune o nouă solicitare însoţită de un nou dosar.

Mai multe informaţii despre derularea acestei sesiuni se găsesc pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor, www.mmediu.ro

Conform reprezentanţilor APM pe teritoriul judeţului Bihor au fost declarate 30 de situri de importanţă comunitară, cuprinse în Reţeaua Europeană Natura 2.000. În ceea ce priveşte ariile naturale protejate la nivel naţional, judeţul nostru deţine un număr de 64 de arii naturale protejate. Lista ariilor naturale protejate şi a siturilor de importanţă comunitară din judeţul Bihor poate fi consultată pe situl Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor  (http://www.apmbh.ro/Arii.Protejate ).

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !