Se cauta manager la Spitalul Judetean

Se cauta manager la Spitalul Judetean
Actualul manager Gavril Grebenişan nu s-a decis încă dacă va concura pentru post.

Cu o întârziere de o lună, scaunul de manager la Spitalul Judeţean va fi scos la concurs. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al spitalului, dr. Foldes Adalbert, concursul va avea loc în 24 şi 28 octombrie.

La funcţia de şef de spital poate aspira oricine a absolvit o facultate de lungă durată şi are licenţă, sau e profesor universitar ori medic primar şi e absolvent al unor cursuri postuniversitare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii. Alte condiţii pentru potenţialii candidaţi la cea mai înaltă funcţie de la cel mai mare spital din Bihor sunt: să aibă minim doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, nu sunt condamnaţi penal şi nici urmăriţi penal, sunt sănătoşi la minte şi la fizic şi nu sunt aproape de pensie.

Cu probleme

Actualul manager de la Spitalul Judeţean, inginerul Gavrilă Grebenişan a schimbat şefia de la RAR la Maternitate. Sub domnia lui, la fostul Spital de Obstetrică şi Ginecologie spiritele medicale s-au încins şi nemulţumirile au crescut în rândurile unor angajaţi.

Surse medicale spun că ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a întocmit un raport de activitate pentru Grebenişan pe perioada când a fost şef la Maternitate şi că acesta ar indica nereguli legate de munca depusă de Grebenişan ca manager la Maternitate.

Recent, un alt raport a fost finalizat la nivel de minister şi priveşte decesul unei infirmiere de la Spitalul Judeţean. Aceasta ar fi decedat (după ce a născut) din pricina unei infecţii nosocomiale. Femeia a fost internată la Maternitate pe vremea când Grebenişan era acolo şef. Contactat telefonic, Grebenişan a declarat că nu ştie de nici un raport al Ministerului Sănătăţii vizavi de munca lui de la Maternitate. Despre cazul infirmierei decedată după naştere, de la o infecţie din spital, Grebenişan spune că din raport nu se deduce că lăuza ar fi luat infecţia nosocomială din Mternitate. Privitor la funcţia de manager, Grebenişan spune că e prea devreme ca să declare dacă va participa sau nu la concurs.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !