Se caută militari de carieră

6Comentarii
Se caută militari de carieră
Câteva zeci de locuri au fost puse la bătaie anul acesta pentru tinerii care vor să fie soldaţi.

Poliţiştii bihoreni anunţă că din 8 aprilie au început deja înscrierile pentru recrutarea şi selecţia celor care vor să acceadă în instituţiile de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale. Înscrierile se pot face până în 31 mai, candidaţii având posibilitatea de a alege unul dintre locurile scoase la concursul de admitere din sesiunea 2010.

Locuri la admitere

La Academia Tehnică Militară – Bucureşti sunt 14 locuri, din care un loc la Facultatea de Mecatronică şi sisteme integrate de armament – specializarea „Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului” şi 13 locuri la Facultatea de sisteme electronice şi informatice militare – specializarea „Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”. Alte patru locuri sunt disponibile la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu, din care două locuri la – Ştiinţe militare şi informaţii – specializarea Management economico-financiar şi alte două locuri la – Ştiinţe administrative – specializarea „Administraţie publică.

Cinci locuri sunt pentru candidaţii la Institutul Medico – Militar, specializarea „Medicină” şi 14 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ”Basarab I” – Piteşti, din care şase locuri la specializarea – Tehnică de comunicaţii, şase locuri la specializarea –Tehnică de calcul şi două locuri la specializarea Construcţii.

Opţiuni mai multe pentru candidaţi

Poliţiştii informează că toţi candidaţii care optează pentru admiterea la o instituţie de învăţământ universitar a Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, pot participa şi la concursul de admitere pentru una din şcolile de agenţi de poliţie. De asemenea, candidaţii declaraţi „Neadmis” la instituţiile de învăţământ universitar ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au a doua opţiune o şcoală de agenţi de poliţie, pot participa la concursul organizat de acestea numai dacă au fost declaraţi „apt medical” la examinarea medicală efectuată în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Aceştia însă vor trebui să reia toată procedura stabilită pentru concurs (taxe de participare, înscrierea la concurs, susţinerea probelor eliminatorii-contravizita medicală, probele sportive şi a testului de verificare a cunoştinţelor). La fel, candidaţii declaraţi „Neadmis” la instituţiile de învăţământ universitar ale Ministerului Apărării Naţionale, care au a doua opţiune o şcoală postliceală militară se supun procedurilor adoptate de Ministerul Apărării Naţionale, pentru asemenea situaţii.

O.Ş.

Începe selecţia pentru Academia de Poliţie!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor