Se caută paraşutişti

2Comentarii
Se caută paraşutişti
ORADEA – Aeroclubul „Smaranda Brăescu” din Oradea anunţă o nouă serie de înscrieri pentru cursurile de paraşutism, planorism şi aeromodelism în perioada 15 ianuarie – 7 februarie.

Cursurile sunt gratuite pentru tinerii cu vârsta între 16 şi 21 de ani, dintre aceştia urmând să fie selecţionaţi viitorii sportivi ai clubului. Minorii au nevoie însă de aprobarea părinţilor pentru a se putea înscrie la cursuri. „Singura taxă care trebuie plătită de tinerii declaraţi apţi medical este de zece euro pe an”, declară directorul clubului, Radu Pantea. Până să ajungă la performanţe, tinerii trebuie să parcurgă cursurile teoretice organizate de aeroclub, antrenamentele pentru pregătirea fizică a paraşutiştilor, dar şi examenele medicale.

Apoi tinerii sportivi susţin un examen la care trebuie să obţină minim nota 7,50 ca să obţină aprobarea de zbor pentru un an de zile. Până la expirarea aprobării de zbor, sportivii trebuie să obţină licenţa, valabilă doi ani şi care în cazul paraşutiştilor se obţine după 25 de salturi la activ.

Minim 60 de salturi
„Cursanţii care au aptitudini vor ajunge să ne reprezinte la competiţiile sportive. De regulă acest lucru se întâmplă în doi ani de zile, pentru că au nevoie de cel puţin 60 de salturi, însă sunt sportivi care au ajuns la competiţii şi după un an”, precizează Radu Pantea.
Înscrierile se fac la Casa de Cultură Arlus sau la tel. 0726/678.440.

Persoanele de peste 21 de ani care doresc să urmeze aceste cursuri o pot face contra cost. Pentru o licenţă de paraşutism costurile se ridică la cel puţin 500 de euro. În schimb, în cazul cursurilor de pilotare a avioanelor ultrauşoare, costul licenţei poate ajunge la circa 4.000 de euro.
Cei care nu doresc să obţină licenţa, ci doar să facă un salt cu paraşuta sau să piloteze un avion, pot să facă acest lucru plătind 20 de euro pentru un salt sau 95 de euro pentru o oră de zbor.

Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor