Se cauta premier in Ucraina

Reactualizat la:
Se cauta premier in Ucraina
Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko l-a propus tot pe Iuri Yehanurov pentru postul de prim-ministru. Liderul de la Kiev a precizat că a luat decizia după consultări cu partidele politice. Miercui, parlamentul a votat împotriva acestei candidaturi.

Premierul demis pe 8 septembrie, Iulia Timoşenko, a mărturisit joi că este pregătită pentru un nou mandat. Viktor Yuşcenko şi aliatul său din timpul revoluţiei portocalii de anul trecut au făcut apel la unitate, după o rundă de discuţii avute în cursul zilei.

Yuşkenko şi Timoşenko au încercat să găsească împreună cel mai potrivit candidat, care să primească şi girul parlamentului. Totuşi, nici unul dintre ei nu a fost dispus la concesii.

Înainte de întîlnire, fostul şef al guvernului de la Kiev a mărturisit că este pregătit să îşi reia funcţia, dacă preşedintele îi va cere acest lucru.

Viktor Iuşcenko a propus însă o soluţie de compromis: el l-a desemnat tot pe tehnocratul Yuri Yehanurov, respins miercuri de legislativ.

Premierul desemnat are nevoie de 226 de voturi pentru a primi învestitura. La prima încercare de ieri i-au lipsit numai trei voturi.

Sursa: Realitatea.tv