Se caută şoferi pentru maşini mari în UE

De Dan Birta
Reactualizat la:
Se caută şoferi de camion
Se caută şoferi de camion
Şoferii de camion, personalul HORECA şi muncitorii în agricultură reprezintă cele mai oferite posturi din Europa.

Şoferii pentru camioanele de mare tonaj sunt printre cele mai căutate meserii în Europa. Potrivit informaţiilor primite de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean, în Slovacia este nevoie de 50 de astfel de meseriaşi. „Sunt necesare studii primare, carnet de conducere categoriile C, E. Nu se cere experienţă, cazierul trebuie să fie curat, persoana nu trebuie să aibă probleme de sănătate sau psihice, să fie serioasă şi harnică. Se cere cunoaşterea limbii engleze sau germane. Oferta salarială este cuprinsă între 1.700 şi 2.050 de euro net/lună”, ne-a informat Simona Burdean. Contractul este pe perioadă nedeterminată. Se lucrează, la alegere, trei săptămâni şi una liberă, şase săptămâni şi două libere ori nouă săptămâni şi trei libere.

Tot pentru şoferi profesionişti pe maşini de mare tonaj provine o ofertă de zece locuri de muncă din Republica Cehă. Condiţiile sunt similare cu cele pentru Slovacia, salariul oferit fiind de 1.100 euro net/lună.

Din Spania este o ofertă pentru 15 şoferi de camion. Se cere experienţă de un an. Nu este necesară cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul oferit este cuprins între 1.900 şi 2.600 euro net/lună.

Alte oferte

Pentru cei cu calificări în domeniul HORECA există diferite oferte din Germania: chef de patiserie, commis de cuisine, recepţioner, specialist restaurant, personal de servire, dispeceri, cameriste, hamali, bucătari, ospătari etc. Tot în Germania este nevoie de operatori CNC, mecanici auto, ingineri aeronautică, sudori, tâmplari, dezvoltatori aplicaţii android etc. În majoritatea cazurilor sunt necesare cunoştinţe bune de limba germană.

Anglia are nevoie de 60 de îngrijitori persoane la domiciliu. Salariul oferit este cuprins între 8 şi 12 lire brut pe oră. Constituie avantaj experienţa într-o astfel de meserie. Asistenţii medicali se pot angaja în Italia, oferta fiind de 110 posturi. Nu se cere experienţă, dar este necesară cunoaşterea limbii engleze. Salariul oferit este de 10 euro net/oră. Tot din Italia mai provine o ofertă pentru 30 de îngrijitori persoane la domiciliu.

Chelnerii (15 posturi), bucătarii şefi (20 de posturi) şi ajutorii de bucătar (15 posturi) au şansa de a se angaja în Austria. Condiţia este cunoaşterea limbii germane.

Sezonieri în agricultură

Tot prin intermediul Eures sunt disponibile 800 de locuri de muncă la recoltat căpşuni în Spania. 500 de locuri de muncă sunt pentru femei și 150 pentru cupluri. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp; nu se solicită experință și nici cunoașterea unei limbi străine. Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2017. Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !