Se circulă iar pe Densuşeanu

10Comentarii
ORADEA – Orădenii din Ioşia pot răsufla uşuraţi: s-a terminat calvarul devierii traficului greu prin oraş. Primarul Bolojan, viceprimarul Carp şi constructorul Beniamin Rus au ţinut să fie prezenţi luni, la amiază, la redeschiderea circulaţiei pe Şoseaua de Centură a Oradiei, în Ioşia, pe strada Ovidiu Densuşeanu. Galerie Foto  |Se circula iar pe Densuseanu II |Se circula iar pe Densuseanu III Vezi Video Video

Timp de cinci luni şi jumătate traficul greu de pe Centură fusese deviat prin oraş, prin închiderea străzii Densuşeanu, până la giraţia cu Calea Sântandreiului. Motivul: întroducerea de utilităţi (apă-canalizare, electricitate) ce au necesitat săpături de cinci metri adâncime, modernizarea şi extinderea carosabilului, urmând să se circule pe patru benzi, după finalizarea lucrărilor.

Proprietarul Selina, Beniamin Rus, a ţinut să mulţumească primarului şi viceprimarului în faţa presei, pentru sprijinul acordat. „Mulţumesc în mod special domnului primar şi domnului viceprimar pentru sprijin şi, fără să perii pe nimeni, nu cred că se făcea nici 3% din lucrare dacă nu dădeau lumină verde şi acolo unde n-a fost”, a spus Rus.

Bolojan a anunţat că se vor curăţa străzile care au servit devierii prin Ioşia a traficului greu. „Va trebui să măturăm străzile. Selina să vină cu curăţenia mecanică, apoi noi cu RER vom spăla tot. Aţi văzut, e plin de piatră şi moloz la intersecţia de la Penny Market (Oneştilor cu Vladimirescu – n.r.). Era foarte important să redeschidem acum Centura. Vine zăpada şi din cauza denivelărilor create pe Meşteşugarilor şi Oneştilor era foarte mare riscul de accidente rutiere. Se va face un program de reabilitare a străzilor afectate de traficul greu. În ceea ce priveşte Centura, carosabilul s-a coborât la un anumit nivel, astfel încât să nu creeze necazuri oamenilor, deoarece până acum apa de pe drum curgea în curţile oamenilor. La primăvară se vor turna şi cele două straturi de uzură de asfalt”, a ţinut să spună şi Bolojan.

Tot pe două benzi

Deşi porţiunea de carosabil redeschisă azi circulaţiei a fost extinsă, se va circula în continuare pe două benzi. Viceprimarul Carp a explicat că, pentru menajarea bordurilor, s-a luat decizia să nu se circule în apropierea acestora, având în vedere faptul că urmează să se mai toarne straturile de uzură. De menţionat faptul că şoseaua ocolitoare a oraşului va fi pe patru benzi, însă în regim express, fără bandă de refugiu.

 

Calin Corpas10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor