Se dă drumul la compensate

Se dă drumul la compensate
De sambata, 1 octombrie, oamenii cu probleme de sanatate trebuie sa se grabeasca daca vor sa îsi ia medicatie compensata. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Bihor a comunicat ca de sâmbata, toate farmaciile din Bihor cu contract semnat cu CAS Bihor si care au fonduri alocate pe octombrie, vor elibera compensate de orice fel.

Biroul de Presa a mai informat ca este posibil ca fondurile pentru compensatele bolnavilor sa se suplimenteze „în curând”. Fara sa precizeze o suma sau o data mai exacta, Mircea Nasta, de la Biroul de Presa al institutiei pomenite, ne-a declarat ca, potrivit unor informatii, urmeaza sa se mai aloce sume de bani pentru tratamentele oamenilor aflati în suferinta. Luni mai „generoase”
August si septembrie au fost în acest an singurele luni în care farmaciile au avut bani mai multi si au putut elibera bolnavilor medicamente compensate pentru o perioada mai lunga de timp, fata de lunile precedente. De amintit ca daca în iarna trecuta compensatele se epuizau în primele ore din prima zi a fiecarei luni, în august si în septembrie bolnavii au putut gasi medicamente din fondul de asigurari de sanatate în primele douazeci de zile ale lunii.

Otilia Sandor