Se da startul reducerilor de soldare

Reducerile promoţionale se pot face în orice perioadă a anului
Reducerile promoţionale se pot face în orice perioadă a anului
15 agenţi economici au anunţat că vor face reduceri de soldare la produsele de toamnă – iarnă.

Data de 15 ianuarie este aşteptată cu sufletul la gură de o mare parte a orădenilor care doresc să-şi completeze garderoba cu produse de încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru perioada de iarnă. De la această dată, până în 15 aprilie, societăţile comerciale pot face reduceri la marfa de toamnă – iarnă.

Potrivit informaţiilor primite de la Compartimentul Mass-Media din Primăria Oradea, nu mai puţin de 15 societăţi comerciale au depus notificări la Primărie pentru efectuarea de reduceri de soldare. Dintre acestea amintim: Real 1, Real 2, Zara, For You, SC Efort SRL, H & M.

Reglementări

Cea care reglementează obligaţiile agenţilor economici privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă este Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000. Potrivit actului normativ, vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, respectiv 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă-iarnă şi 1 august – 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară – vară.

Durata maximă a perioadei de soldare este de 45 de zile, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Comercianţii au obligaţia să notifice la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil în structura de vânzare respectivă, în spaţiile de vânzare şi depozitele structurii de vânzare, precum şi, după caz, în unul sau mai multe depozite ale comerciantului, cu cel puţin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare, şi nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare. Nerespectarea obligaţiei de a notifica la Primărie perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor, se sancţionează cu amendă de la 400 – 2.000 lei.

Începând din data de 15 ianuarie 2012, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Activitate Comercială vor efectua controale în toate zonele comerciale din oraş, pentru a verifica în ce măsură se respectă prevederile legale în acest domeniu.

Până la reducerile de soldare, o serie de agenţi economici au avut reduceri promoţionale.

D.B.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !