Se dă subvenţia la motorină

Se dă subvenţia la motorină
ORADEA – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor a început preluarea cererilor pentru subvenţia la motorină aferentă lucrărilor din toamnă.

Conform directorului adjunct al DADRR Bihor, Szabo Zoltan, preluarea cererilor pentru subvenţia la motorina utilizată în agricultură a demarat la începutul săptămânii.

Guvernul a aprobat pentru anul acesta o acciză redusă de 80,971 euro/1.000 de litri, respectiv de 0,27 euro/litru.

Beneficiari

„De acest sprijin financiar beneficiază producătorii agricoli care exploatează suprafeţe de teren agricol, individual sau în forme de asociere, în scopul obţinerii producţiei agricole”, a declarat Szabo Zoltan. Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului financiar beneficiarii trebuie să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) cu suprafeţele de teren pentru care solicită motorină cu acciză redusă.

În vederea obţinerii sprijinului financiar producătorii agricoli trebuie să întocmească cereri însoţite de copia actului de identitate pentru persoane fizice, sau certificatul de înregistrare pentru persoane juridice, precum şi de adeverinţa eliberată de APIA care certifică suprafaţa exploataţiei.

După primirea adeverinţei, beneficiarii se prezintă la depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei de unde achiziţionează carburant la preţul practicat de furnizor, mai puţin diferenţa de acciză. Furnizorii de motorină îşi vor recupera ulterior diferenţa de acciză de la autoritatea fiscală.
Acciza redusă la motorină este de 0,27 euro/litru.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !