„Se dărâmă oraşul pe oameni, domnule primar!”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
45Comentarii
„Se dărâmă oraşul pe oameni, domnule primar!”
Alunecările de teren de pe Dealul Ciuperca devin subiect exploatabil politic, în plină perioadă electorală. Bodog îl atacă pe Bolojan.

Senatorul PSD de Oradea, Florian Dorel Bodog emite, cu această ocazie, o scrisoare deschisă către primarul Oradiei, din care redăm: „O spun încă de la început, nu mă aştept ca aceste rânduri să găsească vreun ecou în conştiinţa dumneavoastră. Suntem competitori politici, ar fi pe undeva de înţeles… Faptul că nu vă ascultaţi nici măcar proprii colegi de partid şi faceţi doar cum doriţi dumneavoastră mi se pare mult mai grav, însă şi aceasta este o problemă care vă priveşte. (…)

Dincolo de cultul personalităţii pe care unii se luptă din răsputeri să vi-l construiască – pe bani publici, fireşte!, faptele, domnule primar, vorbesc mult şi pe înţelesul tuturor, iar de aceste fapte, ale dumneavoastră, nu vă puteţi ascunde, indifferent de cât de mult vă laudă anumite organe de presă!

Domnule primar, o lucrare scumpă, suspectă din multe puncte de vedere şi prost făcută, nu ţine de culoarea politică, ţine de competenţă şi bun simţ. Iar Dealul Ciuperca, cel mai recent caz dintr-un şir mai lung de bani cheltuiţi prost, pe lucrări necesare, desigur, dar făcute în grabă şi de mântuială (Podul Macio – Mareşal Prezan, Pasajul Vulturul Negru, Piaţa Rogerius, etc.), doar pentru ca să vi le puteţi bifa la “marile” realizări, cred că reprezintă o ultimă probă a nivelului dumneavoastră de incompetenţă. Sau poate, şi în acest caz, veţi da vina tot pe PSD?

La fel ca de fiecare dată când aţi dat-o în bară, pe banii orădenilor, nu mă aştept să aveţi bărbăţia de a vă asuma responsabilitatea. Aveţi angajat un bun tăietor de panglici şi încasator de palme publice în persoana unuia dintre viceprimarii dumneavoastră. Probabil şi de data aceasta veţi scoate pe altcineva ţap ispăşitor pentru acest eşec răsunător”, scrie Bodog, care-l acuză pe primar de lucrări „la costuri exorbitante” şi că nu are viziune – la fel cum o făcea Cseke Attila (UDMR) în urmă cu patru ani. „Oradea a ajuns un oraş fără primar, condus de adjuncţi”, susţine Bodog, care susţine că se adresează Primăriei „în numele orădenilor revoltaţi şi stupefiaţi de faptul că o bucată de oraş se prăbuşeşte peste ei”.

Rafală de întrebări

Bodog are şi o serie de întrebări: „În ce constă, dacă ele există, garanţiile depuse de cei care au realizat studiul de fezabilitate, proiectul şi construcţia lucrării de la Dealul Ciuperca şi cum vor fi aceastea executate? Cum se manifestă responsabilitatea firmei care a asigurat dirigenţia de şantier şi a echipei din Primăria Oradea care a gestionat proiectul în numele dumneavoastră? Din ce bani vor fi plătite lucrările necesare pentru refacerea întregii investiţii? Ce alte “ctitorii” similare reprezintă în acest moment un pericol public pentru orădeni? Ce garanţii mai pot avea orădenii că lucrurile nu se vor repeta şi în cazul altor “proiecte”? Aveţi datoria de a ne informa pentru că, sperăm noi, nimeni nu vrea ca oamenii să moară pe altarul cultului primarului absent!”.

Bodog este candidatul nr. 1 al PSD pentru încă un mandat de senator de Bihor şi, chiar înainte de campania electorală şi-a pierdut dreptul de a conduce doctorate, printr-o decizie a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Citeşte şi: Candidaţi, jos măştile!45Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor