Se decide soarta taxelor speciale

1Comentariu
Introducerea taxelor speciale depinde de aprobarea consilierilor locali, reuniţi luni în şedinţa ordinară.

Trei dintre taxele speciale vor fi supuse luni, 31 august, aprobării în şedinţa ordinară a consiliului local: de salubritate, de ordine publică, şi taxa de nereabilitare a faţadelor clădirilor din perimetrul istoric al Oradiei. Dacă acestea vor fi aprobate de consilieri, cei care nu vor avea încheiate contracte cu operatorii de salubrizare, vor fi nevoiţi să plătească 14 lei lunar/ pe persoană, adică mai mult decât tariful lunar la oricare dintre cei doi operatori de salubrizare. Suma poate fi achitată la Primărie anual cu două termene de plată 31 martie şi 30 septembrie.

Clădiri şi ordine publică

Cei care nu îşi reabilitează faţadele clădirilor situate în perimetrul istoric al oraşului vor fi la rândul lor nevoiţi să achite taxe speciale calculate în funcţie de câteva criterii: poziţionarea (pe arterele principale ori secundare din perimetrul istoric al oraşului) şi tipul imobilului (clasificat sau nu ca monument istoric). Astfel, pentru persoanele fizice taxa specială va fi între doi şi patru lei pe metru pătrat pe an, în timp ce persoanele juridice vor fi obligate să plătească între cinci şi şase lei pe metru pătrat pe an. Cei care au făcut renovări ale faţadelor în ultimii 15 ani vor fi scutiţi de la plata acestei taxe, în situaţiile în care contravaloarea lucrărilor a fost suportată integral de proprietar ori cofinanţate de municipalitate.

Taxa de ordine publică va fi aplicată patronilor localurilor care vor funcţiona în afara programului impus de municipalitate. Astfel, de duminica până joia, localurile care vor funcţiona între orele 23:00 şi 6:00 şi vinerea sâmbăta, între orele 24:00 şi 6:00 vor fi taxate de municipalitate diferenţiat în funcţie de suprafaţa de servire a clienţilor. A fost propusă taxa de 3.000 de lei pe oră pe an, pentru localurile cu suprafaţă mai mică de 100 mp şi 5.000 de lei pe oră pe an pentru cele cu suprafaţă mai mare de 100 de mp.

Dacă vor fi aprobate, cele trei taxe speciale vor intra în vigoare la începutul anului următor.

Malina Pop1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor