S-a deschis circulația pe ultimul tronson al drumului expres

De Oana Farcas
Reactualizat la:
35Comentarii
S-a deschis circulația pe ultimul tronson al drumului expres
© Foto: Mircea Mălan
Constructorii au finalizat lucrările pe ultimul tronson al drumului expres care a fost deschis circulației începând de vineri, 11 mai.

Ideea de a oferi locuitorilor Oradiei a alternativă de a ocoli bulevardul Magheru şi de a facilita accesul dinspre zona de deal a Oradiei spre cartierele Rogerius şi Nufărul, a fost completată cu cei 660 m din Zona CFR. Mai precis cu tronsonul dintre strada Ana Ipătescu şi strada Izvorului care va fi deschis autovehiculele ușoare începând de vineri, ora 12:00. Începând cu această zi, drumul expres va fi practicabil pe toată lungimea de 3.577 m.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 3.635.882,97 lei fără TVA și a fost asigurată de bugetul local. Pe porțiunea de 660 de metri liniari care parcurge depoul, șoseaua are doar carosabil, nu și trotuare, ceea ce înseamnă că este interzis pietonilor.

„Ca urmare a semnării de către Primăria Oradea a contractului de închiriere a terenului din zona Stației CFR Oradea, începând cu luna august 2017 au fost reluate lucrările de execuție la drumul expres pe ultima porțiune, cea cuprinsă între str. Ana Ipătescu și str. Izvorului. Într-o primă fază, în cadrul lucrărilor pe acest tronson au fost relocate schimbătorile de cale și au fost dezafectate unele utilități specifice de căi ferate pe întregul traseu de 660 m al drumului nou. Ulterior, constructorul a executat lucrările de canalizare, respectiv de infrastructură și suprastructură a drumului”, se explică în comunicatul emis de Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Precizarea a fost făcută și de viceprimarul Mircea Mălan care a fost să vadă segmentul de drum finalizat: „Astăzi (joi -n.red.) am vizitat șantierul drumului expres, împreună cu reprezentantul constructorului, Alex Ienciu și cu dirigintele de șantier, Dănuț Mureșan pentru a verifica lucrările executate. Vineri, începând cu ora 12:00, traficul rutier se va deschide și pe această porțiune de 660 de metri, care face legătura între străzile Ecaterina Teodoroiu și Izvorului”, a declarat Mircea Mălan.

finalizare-tronson-drum-expres-3 Foto: facebook/Mircea Mălan ©

Totodată, Primăria a anunțat continuarea lucrărilor la segmentul drumului expres care se termină în intersecția de la Podul Teodor Neș:

„Se continuă lucrările la actualul tronson al drumului expres care se termină în intersecția de la Podul Teodor Neș, prin reabilitarea Căii Bihorului și construirea unui segment nou de drum, cuprins între intersecția de la Real II Episcopia până în zona curbelor de la DJ 767 F (drumul spre localitatea Paleu), lucrări care vor începe în perioada imediat următoare”, mai arată municipalitatea.

 35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor