Se deschide circulația peste noul pod peste Peța, lângă Universitatea Oradea

De Bihon.ro
Se deschide circulația peste noul pod peste Peța, lângă Universitatea Oradea
Încă o veste bună pentru șoferi! Începând de vineri, 30 noiembrie, se deschide circulația rutieră pe noul pod peste pârâul Peța, între Calea Armatei și strada Universității.

Miercuri au fost efectuate ultimele lucrări și s-a turnat stratul final de asfalt, urmând ca joi dimineața să fie trasate marcajele rutiere. Ultimele amenajări ale podului vor fi efectuate pe parcursul săptămânii viitoare, însă circulația rutieră se deschide începând de vineri, 30 noiembrie.

Tot începând de vineri, 30 noiembrie vor fi reluate și traseele OTL pe pod.

Noul pod are o lungime de 19,25 m și o deschidere de 18,59 m, lățimea carosabilului fiind proiectată la 2×3,50 m iar cea a trotuarelor la 2×2,40 m, care va include și câte o pistă de biciclete cu o lățime de 1 m.

Ordinul de începere la partea de construcție a noului pod în locul celui vechi, care a fost demolat, s-a dat în data de 17 septembrie. Demolarea vechiului pod a fost necesară întrucât nu mai prezenta siguranţă în desfăşurarea traficului, fiind construit în anul 1940. Construcția podului este realizată de asocierea de firme SC Drumuri Bihor SA (lider) – SC Proexco SRL – SC Trameco SA – SC General Standard Antreprenor General SRL. Prețul contractului este de 1.045.317,14 lei, fără TVA, durata de execuţie fiind de 4 luni.

Municipalitatea orădeană anunță că începând de miercuri, 28 noiembrie, pietonii vor putea circula pe Podul Centenarului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă și accesul auto. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat modificările de circulație pe arterel...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !