Se distribuie locurile pentru rezidenţi

ORADEA – În decursul zilei de mâine, candidaţii concursului de rezidenţiat 2007 vor putea alege specialitatea şi centrul de pregătire.

Acest lucru se poate face personal sau printr-o persoană împuternicită prin act notarial. Alegerea se face prin teleconferinţă, candidaţii putându-se prezenta la unul dintre cele 11 centre universitare: Oradea, Arad, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Sibiu. Aceştia vor prezenta actul de identitate iar persoanele împuternicite, pe lângă actul lor de identitate vor prezenta şi împuternicirea dată de candidat la notariat. Alegerile se vor face începând cu ora 08:30, pentru medicină dentară, de la ora 08:45 pentru farmacie şi de la ora 09:30 pentru medicină.

Candidaţii sau împuterniciţii acestora, care nu vor fi prezenţi mâine pentru alegerea specializării şi a centrului de pregătire, vor pierde drepturile conferite de concurs. La Oradea, acest proces se va desfăşura în camera 42 din incinta Policlinicii Mari, începând cu orele amintite mai sus.

La concursul desfăşurat pe data de 18 noiembrie la Bucureşti şi Cluj Napoca, au participat 4.836 de candidaţi pe 2.437 de locuri. Cei care vor dori să opteze pentru un loc de specializare în centrul universitar Oradea, nu vor avea multe oportunităţi. Din cele 2.327 de locuri scoase la bătaie pentru rezidenţiatul în medicină, doar 44 au fost alocate pentru Oradea, oraşul nostru situându-se astfel pe penultimul loc dintre cele 11 centre universitare. Cât priveşte medicina dentară şi farmacia, Oradea nu a avut alocat niciun loc.

Şi medici de familie

Absolvenţii facultăţilor de medicină care au obţinut punctaj de promovare, adică 599 de puncte, dar care nu vor alege loc de specialitate şi centru de pregătire mâine, pot depune cereri de confirmare în rezidenţiat în medicină de familie în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2007 (orele 14:00) la Centrul de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, personal sau prin fax la numărul 021-255.64.06. Clasificarea candidaţilor care vor depune cereri de confirmare în rezidenţiat de medicină de familie va fi afişată în 5 decembrie, dată la care se vor afişa şi centrele universitare, prin intermediul cărora se vor afişa şi unităţile sanitare de încadrare. Redistribuirea către medicină de familie va avea loc în 9 decembrie, prin teleconferinţă.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase