Se eliberează adeverinţe pentru a accesa credite

Se eliberează adeverinţe pentru a accesa credite
Din 2 februarie se eliberează adeverințe de credit și pentru fermierii care au de primit subvenții pentru agromediu și zone defavorizate pe anul 2015.


Potrivit datelor APIA, beneficiarii măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole în Campania 2015 pot lua credite pe adeverință pentru finanţarea activităţilor curente de la zece bănci care au încheiat până acum convenţii cu Agenţia: BCR, Piraeus Bank, Bancpost, Banca Transilvania, BRD, CEC Bank, EximBank, OTP Bank, UniCredit, Veneto Banca. Prin adeverința eliberată de APIA la solicitarea fermierului se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafața determinată la plată pentru măsurile de dezvoltare rurală, că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS) și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.

Valoarea creditului poate ajunge la maximum 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA. Băncile acordă, conform reglementărilor lor interne, credite/facilități de finanțare în lei, în procentul stabilit prin regulile proprii din suma prevăzută în adeverinţa eliberată de APIA, însă dobânda finală nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului trebuie să fie în limita de 1%.

Fermierii care au luat credite în baza adeverinţelor emise de APIA pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2015 vor putea accesa credite pentru dezvoltare rurală de la aceeași bancă de la care au obţinut creditul anterior, precizează Agenția.

Creditele sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM).

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !