Se extind retelele de apa-canal in zona de nord a Timisoarei

De A. Strugariu
Încep lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare
Încep lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare
Încep lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în cartierele Ronaţ, Telegrafului, Dorobanţilor şi Ghirodei din Timişoara. Aquatim a semnat contractul pentru efectuarea acestor lucrări în zona de nord a oraşului în cadrul unui proiect pe fonduri europene.

Aquatim a semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona de nord a Timişoarei, în cadrul unui proiect de aproape 119 milioane de lei pe fonduri europene care cuprinde lucrări în mai multe localităţi ale judeţului Timiş. Astfel, vor avea loc lucrări de reabilitare şi extindere a reţelei de apă cu aproximativ 7 kilometri şi a celei de canalizare cu 11 kilometri în zona de nord a Timişoarei. Lucrările se vor desfăşura în cartierele Ronaţ, Telegrafului, Dorobanţilor şi Ghirodei. Proiectul cuprinde de asemenea construcţia unei staţii de pompare pentru ape uzate.

Valoarea acestui contract este de 19.946.361 lei (fără TVA), fiind atribuit, în urma unei licitaţii, firmelor Porr Construct SRL – lider de asociere, SAIF-TIM SA, Formin SA şi Tuboterm Construct SRL.

Proiectul privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş se ridică la aproape 119 milioane de euro, din care 73,93% reprezintă fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, iar restul sunt bani de la Aquatim SA, de la bugetul de stat, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara, constribuţia autorităţilor locale fiind sub 2%.

Lucrările vor însemna extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare pe aproximativ 200 de kilometri, extinderea şi reabilitarea reţelei de apă pe aproximativ 100 de kilometri, construcţia a şapte noi staţii de epurare a apei uzate şi trei noi staţii de tratare a apei potabile în judeţul Timiş, potrivit directorului general al Aquatim, Ilie Vlaicu. Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !